Mladenka s prijateljicama

Bez obzira kakvoj vrsti vjenčanja prisustvujete – malom ili velikom, postoji neki skup pravila odijevanja za tu ceremoniju.

Možda su pravila tu da se krše, ali ovaj puta to nije tako i s pravilima za odijevanje gostiju na vjenčanjima. Vrlo je jednostavno, prekršite li ova pravila, iskazat ćete nepoštovanje prema mladencima, a moguće da ćete se i susresti s pokojim prijekornim pogledom ostalih gostiju.

Što to nikako ne bismo trebali nositi na vjenčanjima, što se smatra neprimjerenim?

1. Ne nosite bijelo

Izbjegavajte nositi bijelu i sve slične nijanse, poput boje slonovače, prljavo bijele ili čak i svijetloplave nijanse, koja više vuče na bijelu, nego na plavu. Izbjegavanje ove boje sasvim je logično, jer velika većina mladenki bira upravo bijele vjenčanice. Tako da je bijela boja na neki način „rezervirana“ za mladenku koja ima taj dan pravo biti jedinstvena i u centru pažnje. Umjesto bijele, odaberite radije neku pastelnu nijansu.

Hailey Bieber Hailey Bieber obukla za prijateljičino vjenčanje bijelu haljinu, ljudi složni: „To je neukusno"

2. Izbjegavajte previše ležerne kombinacije

Možda baš obožavate vaše tenisice i kratke hlačice, no to jednostavno nije prikladno za vjenčanje. Čak i ako je riječ o skromnijem vjenčanju, s manjim brojem uzvanika, iskažite poštovanje i dođite odjeveni u nešto elegantnije, što imate u svom ormaru. Za ležerno odijevanje imate prilike svaki dan, dok vjenčanja jednostavno nisu mjesta na koje trebate ići u npr. poderanim trapericama.

3. Izbjegavajte modne outfite koji više otkrivaju, nego sakrivaju

Kratko i jasno, vjenčanja su događanja gdje se okupljaju članovi šire i uže obitelji, svih životnih dobi i generacija. Ne morate nositi nešto staromodno ili konzervativno, ali ne možete niti odjenuti npr. ultra kratku haljinicu s dekolteom do pupka, koju inače nosite u noćne klubove. Jedno je odabrati odjeću u kojoj se osjećate samouvjereno, a drugo je pojaviti se u nečem previše provokativnom, što bi moglo uvrijediti druge goste pa i samu mladenku. Da ne govorimo kako vas to može dovesti i u situaciju da vam npr. zabrane ulazak u crkvu pa ćete tako zbog odjevne kombinacije prepustiti samu ceremoniju vjenčanja. Ako vam je pomalo apstraktno o kakvim modnim kombinacijama govorimo, navest ćemo kao primjer Kendall Jenner koja se na vjenčanju svoje prijateljice Lauren Perez pojavila više gola, nego obučena, što je izazvalo negodovanje po društvenim mrežama. 

 

 

 

4. Sve što se kosi s propisanim dress codeom

Iako to možda nije toliko česta praksa u našim krajevima, ali vani je sasvim uobičajeno da vjenčanja imaju svoju temu. Mladenci tako kod pozivanja na vjenčanje navedu poželjni „dress code“. Ako idete na takvo vjenčanje, imajte na umu njihove želje i odjenite se u skladu s tim, kao znak poštovanja prema mladencima.

 

kako se obući na vjenčanje kako se ne obući na vjenčanje modni bonton i odijevanje za vjenčanje kako se ne odjenuti na vjenčanje gost na vjenčanju pravila odijevanja na vjenčanju

Još vijesti