Zimska jakna

Kupiti dobru zimsku jaknu ili kaput je izuzetno bitno. Ovo je komad odjeće koji ćeš u hladnije doba godine nositi najviše i mora biti točno ono što želiš i točno ono što jakna treba biti – a to je topla.

Kupiti dobru zimsku jaknu je nešto što je pod obavezno. Bitno je da te dobro grije tijekom zime i da ti se dovoljno sviđa u kombinaciji s ostatkom tvog ormara. S obzirom da zimske jakne i kaputi nisu najjeftiniji komad i ne možeš ih kupiti nekoliko – a ni ne treba ti ih nekoliko, važno je da kada kupuješ, ne padneš u jednu od zamki u koje najčešće svi padamo. Dobra te zimska jakna može poslužiti i po više od nekoliko godina. Da bi ove zime kupila najbolju moguću jaknu ili kaput, pripazi da ne napraviš neku od ovih 5 greški.

1.Kupuješ kaput koji je od 100% poliestera
Kada kupuješ kaput, treba uvijek gledati sastav materijala. Mnogi to zanemare, ali nije nešto što bi u ovom slučaju trebalo zanemariti. Po dućanima možeš pronaći hrpu jakni i kaputa koji su od 100% poliestera, a cijene su im i od 90 eura na više. Poliester te neće grijati. Vuna je ta koja će te grijati i zato gledaj da u sastavu tvog novog kaputa bude vune, što više to bolje.

 

 

2.Na prvom ti je mjestu izgled, a ne toplina
I tako završiš s prekratkom jaknom u kojoj se cijelu zimu treseš od hladnoće. Iako nam je svima bitno kako izgledamo, u ovom slučaju razmisli i o funkcionalnosti. Koliko god da zimska jakna treba biti lijepa, ako te neće dobro grijati, nikakve koristi od nje. Ima lijepih jakni u kojima će ti i biti toplo, samo treba tražiti.

Hit jakne ove zime su krznene jakne i bunde: Pregledali smo dućane i izdvajamo ti 15 najljepših Zimska jakna Krznena jakna iz New Yorkera Krznena jakna iz New Yorkera +12 Krznena jakna iz Bershke

3.Ne slaže se s ostatkom tvog ormara
Možda ti se jako sviđa krznena crvena jakna. Izgleda odlično u dućanu! No, hoće li se slagati s ostatkom tvog ormara? S tvojim čizmama i torbicama? U dućanima nam za oku znaju zapeti komadi koji su posebni i drugačiji i kupimo ih bez da razmislimo idu li zapravo uz ostatak odjeće u našem ormaru.

 

 

4.Kupuješ nešto SAMO ZATO jer je u trendu
Komad ti se treba sviđati. Glupo je kupovati nešto samo zato jer je u trendu i jer vidiš da svi to nose. Nema veze ako se tebi sviđa komad koji ove godine uopće nije u trendu, to je komad koji trebaš kupiti. Kupovinom nečega samo zato jer je trendi, završavaš s odjećom koju nosiš mjesec dana i onda skuplja prašinu ostatak vremena.

5.Kupuješ preveliki da bi ti ispod stala zimska odjeća
Kada kupuješ jaknu, nemoj kupovati broj veću kako bi imala mjesta ispod obući debelu majicu. Ispod jakni ima mjesta i trebala bi uvijek uzimati broj koji stvarno nosiš. Kada kupiš preveliku, ona ti neće stajati toliko dobro.

Zimski outfit Kakve se zimske jakne nose ove sezone, a kakve su izašle iz mode? Donosimo ti kratki pregled!

zimska jakna zimski kaput Moda greške kod kupovine jakne uzeti u obzir kad kupuješ jaknu odabrati pravi kaput

Još vijesti