Primjer normcore stila

Držati korak sa svim trendovima koji se stalno mijenjaju, može biti iscrpljujuće – kako mentalno tako i financijski.

Ako niste među onima koji pobožno prate modu i ne snalazite se u modnim trendovima, ako se oblačite jednostavno – vaš stil odijevanja može se okarakterizirati kao „normcore“. Ova izvedenica dolazi od engleskih riječi „normal“ i „hardcore“ i mogli bismo u slobodnome prijevodu reći da to znači normalnost na najjače. 

 

@bandanasbitch normalise dressing like our conservative mums in the 90s #normcore #bellaswancore #rorygilmore #rorygilmoreedit #rorygilmorecore #rorygilmorecore #90smumcore #gilmoregirls #buffythevampireslayer #twilight #boa #bôaduvet #bôa #fashiontok #anticoquette #coquette #indiesleaze ♬ Duvet - bôa

 

Normcore estetika postaje sve popularnija na društvenim mrežama poput TikToka i pod ovim hashtagom možete naći milijune pregleda. Filozofija normcorea je „što jednostavije, to bolje“ pa čini se kako biti jednostavan može isto tako biti cool.

Ovaj stil odijevanja mogli bismo nazvati klasičnim i udobnim, a normcore odjeća je ona koja se smatra bezvremenskom i na koju ne utječu trendovi. Normcore odjeća je unisex i riječ je obično o ležernim odjevnim predmetima, poput majica s kapuljačom, polo majica, majica kratkih rukava, traperica i kratkih hlača.

 

 

Normcore estetika davno je ustanovljena prije nego što je uopće postala trend. Sjetite se samo Stevea Jobsa, suosnivača Applea ili Marka Zuckerberga. Isti model traperica i majica u raznim bojama, u kombinaciji s udobnim tenisicama.

Možemo reći da je normcore anti-trendovski trend. Odnosi se na prihvaćanje minimalističkog načina odijevanja i suprotstavljanje izazovnijim i odvažnijim pristupima modi.

Pobornici ovakvog stila odijevanja mogu biti i oni koji su ekološki osviješteni i koji se protive brzoj modi te će radije uložiti u klasične i možda malo skuplje predmete, nego kupiti hrpu stvari koje će se brzo uništiti ili raspasti i zbog koje bi opet brzo morali natrag u trgovinu.

 

 

normcore kao stil odijevanja normcore antitrendovski trend bezvremenski stil odijevanja unisex stil odijevanja što jednostavnije to bolje

Još vijesti