Beyonce i Jenna Ortega

Visoke operne rukavice od satena bile su nezaobilazan modni dodatak u viktorijansko doba. I dok su pred dva stoljeća bile uvrštene u bonton odijevanja, unazad nekoliko godina, kao da smo na njih pomalo i zaboravili.

No, u posljednjim mjesecima na modnim pistama i među damama na crvenim tepisima viđamo sve češće upravo ovaj modni dodatak.

Odakle je došla ova modna inspiracija? Moguće da je trend proizašao na valu planetarne popularnosti Netflixove serije „Bridgerton“ ili „The Crown“ pa su mnogi dizajneri poznatih modnih kuća predstavili svoje kolekcije upravo uz dodatak dugačkih opernih rukavica.

Ovaj elegantni modni dodatak upravo je doživio svoj preporod i ponovni povratak na modnu scenu, otkako smo ih viđali posljednji puta još u zlatno doba Hollywooda. Teško je zamisliti Audrey Hepburn bez rukavica, u kadrovima filmova „Doručak kod Tiffanyja“ ili Marilyn Monroe u kultnoj rozoj haljini u filmu „Muškarci ipak više vole plavuše“.

Slavne dame nose rukavice od satena, od tila ili kože, a zavoljele su ih i TikTokerice, jer hashtag #operagloves ima 3,5 milijuna pregleda. Na toj platformi možete pronaći preporuke, kako ih kombinirati u večernjim i svečanim prilikama pa čak i u nekim opuštenijim, casual izdanjima.

Pitaš se tko to od slavnih zvijezda nosi takve visoke rukavice? Pa krenimo redom i pogledajmo tko se od glumica, pjevačica i princeza u posljednjih nekoliko tjedana odlučio baš za ovako nešto!

1. Beyonce

Pjevačica je na dodjeli Grammyja uistinu imala svoj zvjezdani trenutak, pojavivši se u dvobojnoj metalik haljini, s visokim prorezima i volanima. No, jedan je modni dodatak bio ključan, a to su crne kožne rukavice, koje su cijelom izgledu dodale još više dramatičnosti.

 

 

2. Princeza Kate

Princeza od Walesa na dodjelu nagrade BAFTA, donijela je dašak starog holivudskog glamura. U ovoj prekrasnoj bijeloj haljini vidjeli smo je već pred dvije godine, na istome događanju. No Kate nam je još jednom pokazala kako je kraljica reciklaže, dodavši već viđenoj bijeloj haljini kontrastne crne rukavice od baršuna, koje su na cijeli look djelovale toliko transformativno. Iako je bila riječ o staroj haljini, s ovim rukavicama ona opet izgledala kao nova, kao da je vidimo po prvi puta.

 

 

3. Rihanna

Na dodjelu ovogodišnjih Zlatnih globusa, pjevačica je stigla u Schiaparellijevoj haljini, koju je dizajnirao Daniel Roseberry. No cijeli je dizajn djelovao još moćnije, uz dodatak baršunastih opernih rukavica.

 

 

4. Doja Cat

Na dodjeli Grammyja Doja je zablistala u crnoj lateks haljini modne kuće Versace, uz dodatak crnih rukavica istog materijala.

 

 

5. Kim Kardashian

U najnovijoj kampanji za brend Dolce & Gabanna, Kim također nosi rukavice iznad lakta.

 

 

6. Jenna Ortega

Kako bi promovirala seriju „Wednesday“, Jenna je otputovala u Sao Paolo, u Brazil. Na tamošnjoj se televiziji pojavila u crnom od glave do pete, a na rukama je imala crne prozirne rukavice.

 

 

Nema dileme, dobre se rukavice sve više guraju na listu nezaobilaznih modnih dodataka. Ukoliko vam se približava maturalna večer ili neki drugi svečani događaj, rukavice bi vašu dobru modnu kombinaciju mogle pretvoriti u jednostavno sjajnu. Preko njih možete staviti kakav upečatljivi nakit, nanizati narukvice i voila, bit ćete glavna zvijezda događaja.

 

operne rukavice duge operne rukavice operne rukavice kao nezaobilazan modni dodatak must have modni dodatak

Još vijesti