Kolekcija Caroline Herrere

Nerijetka je situacija da na svjetskim modnim pistama vidimo kreacije koje nisu nikako nosive u svakodnevnome životu.

No jedan modni brend uvijek na modnim pistama predstavi nešto što bismo mogli nazvati „nosivom modom“. Riječ je o Carolini Herreri, brendu koji je na Fashion Weeku u New Yorku predstavio kolekciju za jesen/zimu 2023. godine, a koji svojim dizajnima slavi vrhunsku eleganciju i naglašava ženstvenost.

Balske haljine, elegantne večernje haljina i klasični dnevni lookovi ispunili su ovu raskošnu kolekciju. Dvorana hotela Plaza u New Yorku bila je idealna za reviju inspiriranu temama elegancije i raskoši.

 

 

Iako će si ove modne dizajne moći priuštiti samo sretnice dubljeg džepa, svejedno možemo baciti pogled pa i među ovim modelima potražiti inspiraciju za neki outfit, ukoliko nam u naredno doba predstoje kakvi svečaniji događaji za koje ćemo se morati dotjerati.

 

 

Kako stoji u pojašnjenjima ove modne kuće, cijela je kolekcija bila inspirirana caricom Elizabetom od Austrije, još popularno zvanom „Sissi“. Ima tu puno haljina u kojima bi se djevojke osjećale poput princeza spremnih za bal pa vjerujemo da ćete možda u nekoj od ovih haljina inspiriranih Habsburškim dvorom, princezama i bajkama, pronaći možda inspiraciju za maturalnu večer.

Osim balskih haljina, bilo je i dizajna koji su bili pomalo ekscentričniji, poput kombinacije hlača i plašta, ali svejedno, čak i takve odvažnije i netipične kombinacije za ovu kolekciju, nisu gubile na eleganciji.

Za ovu je modnu priču zaslužan modni dizajner Wes Gordon. Kako je objašnjeno na Instagram profilu, carica Sissi služi kao početna točka za nadolazeću sezonu jesen/zima, u kojoj ćemo bespogovorno prihvaćati ljepotu.

 

kolekcija jesen/zima 2023. Carolina Herrera haljine za maturalnu večeru carica Elizabeta od Austrije Sissi Wes Gordon modni dizajner haljine inspirirane princezama i bajkama New York Fashion Week Njujorški tjedan mode

Još vijesti