Srednjoškolac Petar

Furati svoj stil nije uvijek lako i treba hrabrosti za izdvojiti se iz gomile. Poznato je da ljudi kod nas nisu toliko otvorenog uma i zato sve što nije 'normalno' – ili u prijevodu, sve što nije još jedna kopija, nailazi na osude.

Svi izgledaju isto. Oblače se u istim dućanima i kupuju iste krpice koje su 'sada in'. I onda se pojavi netko kao Petar! Netko tko ima stila i tko se ne boji oblačiti onako kako želi. Jer život je prekratak da izgledaš onako kako drugi očekuju od tebe, zašto ne biti svoj i nositi ono što ti želiš? Negativnih komentara će uvijek biti, ali što te briga misli li neki tamo prolaznik da izgledaš 'čudno' ili 'ružno'. Nikada nećeš zadovoljiti sve – i niti ne trebaš. Petar to jako dobro zna. Uhvatila ga je kamera 'Style Secondsa' u prolazu Zagrebom, a njegove su fotke izazvale opće oduševljenje. Toliko je osvojio ljude da su uskoro objavili i njegovu priču. Petar je učenik Grafičke škole u Zarebu, a na svoj je stil itekako ponosan.

'Mnogi misle da sam cura, ali ja sam dečko i imam 16 godina. Idem iz škole pa nisam našminkan u stilu koji se uklapa uz outfit, a kako se inače šminkam. Kada ne idem u školu, na leđa stavim i poluprozirna krila koja sam izradio od žice i folije za zamatanje poklona. Ovaj stil njegujem od svoje devete godine, ali nije odmah tako izgledao, kroz godine sam ga malo po malo razvijao. To me oduvijek privlačilo, pokazivala mi je starija sestrična takve fotografije i nalazio sam na internetu ljude koji su mi super izgledali u tome, pa sam odlučio i sam postati takav. Moj stil je gotičarski, a kako taj stil ima puno grana, volim kombinirati od svake grane po malo. Dio odjeće kupujem u second hand dućanima, a dosta stvari si sam prepravim od robe iz klasičnih dućana. Moja odjeća je uglavnom crno - crvena, a sivo nosim samo ako mi se nešto baš svidi. Ponekad nosim suknje, a ponekad hlače, ovisi kako sam raspoložen.', ispričao je za Style Seconds.

Dodaje i: 'Kako rastem, tako unaprjeđujem svoj stil i dodajem mu nove elemente. Želja mi je uskoro početi nositi i obuću s platformom. Sam sam izradio ove umjetne uši i nosim ih svaki dan. Za napraviti ovakvu frizuru mi treba deset minuta. Volio bih se i tetovirati, ali kako imam artritis, to bi me previše boljelo, jedva sam podnio i bušenje uši. Okolina ili obožava ili mrzi moj stil. Stalno mi dobacuju razne komentare, ali već sam naviknut. Roditelji me podržavaju, ali im je trebalo vremena da se priviknu.' Petar je definitivno poseban i fura svoj stil, a svatko kome se ne sviđa, samo se bezveze uzrujava i troši vrijeme, jer Petra definitivno nije briga za tuđa mišljenja.

Maturalna haljina [HOROSKOP] Koje boje treba biti tvoja maturalna haljina po tome kada si rođena?

outfit Cura pokazuje kako outfiti koje viđaš na Instagram modelima stoje onima koje nose broj odjeće 40

stil moda petar srednjoškolac koji ima stila Zagreb