Haljine za sezonu proljeće/ljeto 2023

Velika većina cura obožava nositi haljine, a dolaskom toplijeg vremena, zasigurno ćemo češće puta vaditi taj odjevni predmet iz ormara.

Ne moramo se uvijek voditi modnim trendovima, već je bitno da se osjećamo ugodno u onome što nosimo. No, svake proljetne i ljetne sezone modni dizajneri izbace neke nove interpretacije haljina.

Ako ste razmišljale kakvu biste haljinu mogle kupiti za proljeće i nadolazeće ljeto, a da budete totalno u trendu, evo što će ove sezone biti baš moderno i hit.

Nadamo se da ćete među novitetima pronaći nešto što odgovara i vašem modnom ukusu.

1. Traper haljine

Traper je materijal kojeg možemo naći u svačijoj garderobi, a kad govorimo o traper komadima, uglavnom mislimo o hlačama ili jaknama. No, ovog proljeća u sklopu povratka „denim on denim“ estetike, nosit ćemo traper haljine.

 

 

2. Haljine s resicama

Kako su resice veliki proljetni hit, tako ih možete vidjeti da krase sve odjevne komade pa tako i haljine. Ako volite opušteni boho stil, onda je haljina s resicama nešto što će vas oduševiti.

 

 

3. Haljine-spavaćice

Modni svijet crpi inspiraciju u devedesetima pa je jednostavna slip haljina koja je bila must-have odjevni predmet svake djevojke prije trideset godina, postala jedna od najpopularnijih ove sezone. Ove haljine prate liniju vašeg tijela, možete ih kombinirati bilo za večernje, bilo za dnevne prilike i upotpuniti ih detaljima poput kakvog upečatljivog nakita. Možda se pitate zašto ih se još naziva haljinama-spavaćicama, ali to je zato što su se nekad davno, kad su tek stupile na modnu scenu, nosile tek kao podstava drugim haljinama i nisu bile namijenjene da postanu samostalni modni komad.

 

 

4. Transparentne haljine

Prozirne tkanine godinama su bile rezervirane isključivo za modne piste i crvene tepihe, no ovog ih proljeća i ljeta više nego ikada možemo pronaći u high- street trgovinama. Ovaj trend neće prihvatiti sve djevojke, već one hrabrije, jer ovakvi modni odabiri namijenjeni su onima koji vole privući pažnju.

 

 

5. Tube haljine

Chic i uske haljine bez naramenica obilježile su 2000-te. Karakterizira ih ravan izrez, imaju pomalo „cjevastu“ siluetu i još su jedan od minimalističkih trendova iz prošlosti, a koji opet toliko obožavamo.

 

 

6. Flower Power

Ako inače obožavate cvjetni print, mogle biste biti oduševljene haljinama s više nego upečatljivim motivima koji izgledaju poput slikarskog platna. Za neke pak svečanije prilike mogle biste uzeti haljine koje imaju 3D motiv cvijeta. Ovakva vrsta haljina je za sve one djevojke koje imaju romantičniji stil odijevanja.

 

 

7. Šljokice i još šljokica

Iako šljokičaste materijale uglavnom vezujemo za blagdane, ove smo godine sezonu šljokica produljili i na proljeće i ljeto. 

 

 

8. Kratke haljine

Ako imate krasne noge koje treba pokazati, onda ćete u dućanu zasigurno odabrati upravo mini haljinu koja ima malo volančića. 

 

@roseeelo A little marilyn moment #summerdress #dress #minidress #romper #outfitinspo #summeroutfit #pinterestoutfit #pinterestaesthetic #grwm #fashionforyou #ootd ♬ Hot Fun In The Summertime (Album Version) - Sly & The Family Stone

 

9. Ombre haljine

Trend koji godinama viđamo u frizerskim salonima, sada je hit i među ljetnim haljinama. Ombre haljine su sve one haljine koje nastaju kombinacijom svjetlijih i tamnijih nijansi.

 

@shopmahdera Maxi Dress Season is upon us! Add this stunning dress to your wardrobe today #onlineboutique #springdresses #springdress ♬ Bloody Samaritan (Cover ver) - 𝙱𝚒𝚐𝚋𝚊𝚋𝚢𝙲

 

10. Asimetrija

Asimetrija je postala jedan od glavnih trendova u modi. Najčešća karakteristika takvih haljina je asimetrična suknja koja ima prorez na jednoj strani. Asimetričnim haljinama možete još više naglasiti svoju siluetu i sakriti možda neke male nedostatke. 

 

@dissh GRWM • @divrav wears the Cass Asym Dress. #DISSH #GRWM #datenight #datenightoutfit ♬ original sound - DISSH

 

haljine koje su hit ovog proljeća haljine hit sezone 2023 haljine koje se nose ovog ljeta 2023 haljine proljeće ljeto 2023 asimetrija ombre haljine slip haljine tube haljine

Još vijesti