kora od banane kao prirodni botoks

Kora od banane je pravo čudo.

Osim što dođe kao vrlo korisno gnojivo za biljke, ona navodno radi čuda i za vašu kožu. Tako to barem kažu TikTokeri koji umjesto skupih injekcija botoksa koriste trik s korom banane koji navodno spriječava bore.

Alayna Ryan, koja objavljuje pod korisničkim imenom @alaynaryan1979, podijelila je video s hashtagom #bananabotox. Dok je unutrašnju stranu kore od banane utrljavala u svoje lice, potvrdila je kako taj postupak ima iste efekte, kao i botox.

 

@alaynaryan1979 #natural #botox #gonatural ♬ original sound - alaynaryan1979

 

Video je stekao preko nevjerojatnih 2,5 milijuna pregleda. „Ok, ovo radim godinama i odvratno je, ali to je prirodni botoks“, rekla je Alayna.

Još jedna TikTokerica, pod korisničkim imenom @jnitav, odlučila je testirati trik s korom od banane. I ona je rekla kako joj kože izgleda bolje nego ikada te uputila pratitelje da ostav piling od banane na licu barem 15 do 20 minuta prije nego što ga isperu vodom. Kako ova djevojka kaže, taj se postupak može ponavljati 3 do 5 puta u tjednu. 

 

@jnitav @alaynaryan1979 and to think I almost made banana bread! 😅 #bananas #bananamask #fyp #natural #botox #skincare #diyskincare #bananapeels #knowledgeispower #educateyourself #fypシ #jnitav ♬ original sound - alaynaryan1979

 

Ako volite prirodnu kozmetiku, možete ovaj prijedlog testirati kod kuće. Bananu iskoristite npr za smothie, a koru ostavite za lice. Kora sadržava cink te vitamine C i E, što može smanjiti upalu kože i izbijanje akni. Ne zaboravimo da je banana voće koje je ujedno puno i kalija, stoga evo sastojka koji je zaslužan za hidrataciju kože. 

Važno je naglasiti da vam za ovaj postupak treba čim zrelija banana, odnosno kora koja je već pomalo počela tamniti i dobivati crne točkice.

 

kora od banane za lice kora od banane kao botoks kora od banane umjesto botoksa kora od banane s crnim točkicama

Još vijesti