Catfish challenge

TikTok je platforma na kojoj su se pojavili mnogi izazovi, od kojih su mnogi bili i po život opasni. No jedan u moru od raznih „challenga“ je i tzv. „catfish challenge“ za koji bismo mogli reći čak i da je koristan za mentalno zdravlje.

Naime, u ovom izazovu cure uspoređuju svoje savršene selfije s tim kako izgledaju u stvarnosti.

 

@angthestallion oops 😂 #greenscreen #catfish #fyp #parati #xyzbca #xyzcba #foryou #foryourpage #catfishcheck #catfishchallenge ♬ I cannot believe this blew up - moldoga

 

„Catfishing“ je pojam koji označava osobu koja se na društvenim mrežama pretvara da je netko drugi. Često puta zvijezde, influenceri i obični ljudi provuku svoje fotografije kroz razne filtere, prije nego završe na Instagramu, TikToku ili Facebooku pa jedni drugima nabijamo pritisak da moramo izgledati savršeno.

Pa nije li ponekad frustrirajuće otvoriti društvene mreže i tamo vidjeti sve one cure sa savršenim tenom i uvijek savršenom frizurom, zbog čega se možemo osjećati manje samopouzdano.

Stoga je „catfish challenge“ nešto što nam dočarava razliku između onog što se plasira na društvenim mrežama i onog što je u stvarnosti. Ovaj hashtag ima na TikToku više od 685 milijuna pregleda, a pojavio se pred tri godine i od tada se cure samopouzdano odazivaju ovome.

I što smo naučili iz ovog izazova?

Da su djevojke lijepe i bez šminke i bez filtera. Nažalost se na društvenim mrežama promiče određeni standard ljepote koji nas tjera da pomislimo kako nismo dovoljno lijepe ako se ne uklapamo u njih.

 

@mchammr Professional catfish #greenscreen #fyp ♬ I cannot believe this blew up - moldoga

 

 

 

 
@rhiannoncjr5 #catfish ♬ I cannot believe this blew up - moldoga

 

 

catfish challenge što smo naučili iz catfish challenge fotografije na društvene mreže i stvarnost provlačenje slika kroz filter catfish challenge i mentalno zdravlje tiktok izazov tiktok izazov koji je dobar

Još vijesti