Testiranje za Mensu

Malo tko nije čuo za Mensu, organizaciju u koju se mogu učlaniti oni koju pokažu visoku inteligenciju na njihovom testiranju. Sada i ti možeš postati član jer ovaj se tjedan organizira posljednje ovogodišnje testiranje znanja.

Hrvatska Mensa ove godine slavi 25 godina postojanja i spremna je posljednji put ove godine primiti nove članove. Nekoliko puta godišnje organiziraju testiranja na koja se može prijaviti tko god želi. Oni koji ostvare bolji rezultat od 98% populacije, dobivaju poziv da se učlane u ovu organizaciju. Testiranje će se održati ove subote, 26. studenog, u Zarebu na Filozofskom fakultetu. Ako nisi iz Zagreba, testiranja će biti i u drugim gradovima: Samobor (10.12.), Pula (10.12.) i Šibenik (10.12.). Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Ako riješiš super, oni će ti se javiti s daljnjim uputama. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Uz to, testiranje nije besplatno, a cijena za studente i učenike je 100 kuna. Prijave za testiranje primaju se putem njihovog službenog webshopa.

A sada nešto malo više o samim testovima i zadacima kakvi se ovdje pojavljuju. Prije nego se uplašiš, bez brige, nema matematičkih jednadžbi s dvije nepoznanice i sličnih stvari. Testovi su rodno i dobno neutralni, a zasnivaju se većinom na slikama. Što se pod time misli? Ovo je primjer nekoliko zadataka koji se pojavljuju.

Zadaci s testiranja

Da bi ostvarila super rezultat i pokazala da imaš visoki stupanj inteligencije ovdje ti ne treba znanje matematike, jezika niti je bitna tvoja razina obrazovanja. Jednake šanse za ostvariti uspjeh ima osoba od 16 godina i od 66 godina. Sve je u inteligenciji! Sve je više ljudi zainteresirano za ovo testiranje, a kako uvijek naglašavaju iz Mense: primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju. Ako ti ovo sve zvuči zanimljivo i imaš više od 14 godina – znaš gdje si u subotu.

hrvatska mensa testiranje inteligencija kako se učlaniti provjera inteligencije

Još vijesti