Uplakana djevojka s mobitelom u ruci

Tko se nakon prekida veze ne osjeća loše? Čak i ako ga sami inicirate, nije jednostavno. No ako ste pak vi ti koji ste ostavljeni, onda je bol još veća.

Da, prekid je jedna dramatična epizoda u životu, a velika većina nas kad prolazi kroz teške periode, treba potporu drugih ljudi.

Koga to najčešće zovemo nakon prekida, tko nam je najčešće rame za plakanje? Istraživanje koje je naručila aplikacija za pametne telefone LISTEN i britanska tvrtka za analizu tržišta YouGov, potvrdilo je samo nešto što već odavno znamo. To je da dobra prijateljica vrijedi zlata.

Istraživanje je provedeno na 1094 osobe iz SAD-a i dovelo je do otkrića da velika većina ispitanica nakon prekida prvo zove svoju prijateljicu. Tako je barem odgovorilo 27% ispitanica. 17% ispitanica zove mamu, 10% zove brata ili sestru, a 10% traži utjehu kod muškog prijatelja. 4% traži utjehu kod drugih članova obitelji, dok se 2% obraća tati.

Ona osoba kojoj se obraćamo u trenucima ranjivosti, ujedno je i osoba kojoj bezgranično vjerujemo i za koju znamo da će nas razumjeti i pružiti nam podršku. Za veliku većinu cura to su ipak prijateljica i mama. 

prekid veze utjeha nakon prekida Rame za plakanje

Još vijesti