Najneobičnija kina na svijetu

Realno-svi vole pogledati dobar film, a kad nam netko spomene odlazak u kino uvijek pomislimo na filmski hit, miris kokica, onaj osjećaj kad se zavališ u duboku fotelju i uživaš u kristalno jasnoj slici na velikom ekranu te sve one zadivljujuće zvučne efekte.

I dok velika većina nas gleda filmove u klasičnim kino dvoranama, u svijetu ima primjera totalno drugačijih kina gdje iskustvo gledanja filma može biti skroz drugačije i nezaboravno.


Kino na vodi u Parizu

„Cinema sur l'Eau“ nastao je u ljeti tijekom pandemijske 2020. godine, kada su socijalni kontakti bili ograničeni i kada smo morali nositi maske. Kako je odlazak u kino jedan od čestih oblika druženja, a kako boravak u zatvorenim prostorima nije bio najsretnija opcija, Francuzi su doskočili tom problemu i osmislili gledanje filmova na otvorenom, točnije na rijeci Seini. Na 38 električnih čamčića koji mogu primiti od dvoje do maksimalno šest ljudi, mnogi su Parižani posjetili ovo kino i bili oduševljeni senzacijom na otvorenom.

 

 

Kino Archipelago na Tajlandu

Još jedno kino na otvorenom okruženo visokim stijenama. Kino se nalazi u laguni Nai Pi Lae pored otoka Kudu. Gosti do splavi dolaze brodićima, a onda mogu uživati gledajući film na ogromnome kino platnu koje također izvire iz vode baš kao i goleme stijene. Zamislite da istodobno uživate u novom filmu i plutate na oceanu – bilo bi to zasigurno nezaboravno iskustvo.

 

 

Amante u Ibizi

Ovo kino u Španjolskoj ostavlja posjetitelje bez daha. Stijene su osvijetljene reflektorima, nebo je puno zvijezda, a šum valova i miris mora mogu samo pridonijeti atmosferi, ako gledate kakav romantičan film. Gosti uživaju na vrećama za sjedenje, a ako bi im zbog morskog povjetarca bilo prehladno – tu su i dekice.

 

 

Hot Tub Cinema

Ovakve kino dvorane možete pronaći u Velikoj Britaniji i SAD-u. Dok uživate u filmu, istovremeno se možete brčkati u vrućem jaccuziju.

 

 

Cineteca Del Matadero u Madridu

U ovome kinu imat ćete osjećaj kao da se nalazite ispod nebeskog svoda s mnoštvo zvijezda. Madridsko kino izgrađeno je početkom 20. stoljeća i gotovo 85 godina je korišteno kao klaonica i stočna tržnica, a onda su je španjolski arhitekti renovirali i stvorili kino.

 

 

Transatlantyk Festival u Poznanu

Plaćanjem ulaznice za ovo kino u Poljskoj znači da ne samo da ćete dobiti fotelju, već ćete dobiti i krevet te će vam biti osiguran privatni prostor za gledanje. Djeluje vrlo VIP.

 

 

Film On The Rock u Denveru

Svakog ljeta tisuće Amerikanaca i turista odlazi na „Red rocks“ ili Crvene stijene, odnosno na amfiteatar na otvorenom gdje mogu uživati u kinu koje se nalazi na 1965 metara iznad razine mora. No, osim kina, ovdje se preko ljeta održavaju i mnogi koncerti. 

 

 

 

 

najneobičnija kina na svijetu kina na otvorenom neobična kina u svijetu kino u Tajlandu kino u Poznanu kino na Crvenim stijenama od nekadašnje klaonice napravljeno kino

Još vijesti