Izražavanje različitih emocija

Prije se smatralo kako je za životni uspjeh ključno imati visoki kvocijent inteligencije. No istraživanja i napredak u psihologiji došli su do otkrića kako je socijalna inteligencija možda još i važnija.

Vjerujemo da ste već to negdje čuli. No ukratko, socijalna inteligencija je sposobnost prepoznavanja tuđih i vlastitih osjećaja, sposobnost razumijevanja vlastitih i tuđih postupaka te u konačnici sposobnost razumijevanja i upravljanja međuljudskim odnosima. Dakle, riječ je o vrsti inteligencije koja je ključna za uspjeh u svim aspektima života.

Sad kad smo utvrdili definiciju socijalne inteligencije, možemo krenuti i na rješavanje vrlo kratkog kviza koji je na svom TikToku pokazao Sam Beres, još poznatiji i pod korisničkim imenom @sambucha.

 

@sambucha I think got 5/6 #socialintelligence #test #autism ♬ original sound - sam

 

Test se sastoji samo od šest pitanja, odnosno šest fotografija različitih očiju. Imate četiri ponuđena odgovora o tome što procjenjujete, kako se osoba osjeća. Kada u videu vidite objavu fotografije, pauzirajte je i pokušajte odabrati jedan od ponuđena četiri odgovora pa ćete od Sama nakon toga čuti točan odgovor.

Što imate više točnih odgovora, znači da ste više socijalno inteligentni. Veća je vjerojatnost da ste sposobni prepoznavati tuđe emocije i da nećete imati nikakve neugodne društvene interakcije. Test je zapravo poznat kao „Reading the Mind in The Eyes“. Razvili su ga psiholozi za mjerenje sposobnosti prepoznavanja i razumijevanja mentalnog stanja druge osobe. Kako navodi Sam, ovaj se test inače koristi kao jedna od metoda kojom se utvrđuje autizam.

test socijalne inteligencije razumijevanje emocija prepoznati autizam

Još vijesti