Vivian Tu

Vivian Tu poznata je na društvenim mrežama još i kao „yourRichBFF“. Na platformama poput Instagrama ili TikToka (gdje je prati više od 23 milijuna ljudi), dijeli svoja razmišljanja i savjete o štednji i ulaganju novca.

No, kako je postala tako popularna? Slavu može zahvaliti objavom jednog vrlo kontroverznog videa i priznanja. Sve je krenulo 2021. godine kada se pohvalila da ide na šest spojeva tjedno kako bi izbjegla plaćanje namirnica.

 

@yourrichbff Between 2016-2018 I didnt buy groceries once. Probably saved about $150 a week. #money #lifehack #finance #dating #nyc ♬ jealous girl lana del rey - h.

 

„Između 2016. i 2018. nisam niti jednom kupila namirnice. Vjerojatno sam uštedjela 150 dolara tjedno“, napisala je u objavi.

U međuvremenu, broj njezinih pratitelja je porastao i Vivian je postala popularna, ali ovoj bivšoj trgovkinji s Wal Streeta i danas znaju predbacivati zbog konrtoverznog videa i stvarno lošeg ponašanja prema dečkima.

Iako je nakon tog videa snimila još mnogo drugih u kojima govori o praktičnim financijskim trikovima, mnogi joj i danas zamjeraju i tvrde kako se proslavila na videu koji propagira „neetičku strategiju“ te „toksičnu i otrovnu ženstvenost“:

U intervjuu za Elite Daily je rekla kako je za potrebe videa, preuveličala broj spojeva u tjednu. No, priznala je isto tako da, iako je u tom trenutku zarađivala 95 tisuća dolara godišnje, njezini su troškovi života bili vrlo visoki. „Mogla sam otići u restoran besplatno ili potrošiti vlastiti novac na namirnice u trgovini koje bih još morala skuhati i koje vjerojatno nikad ne bi imale tako dobar okus“, pokušala se u intervjuu opravdati Vivian.

Ušteđeni je novac, kako je sama priznala, uložila u stvari poput crne Prada torbe koja je zamijenila njezinu pohabanu Longchamp torbu. Sada je priznala kako to ipak nije bilo uredu.

„Po mom mišljenju, namjerno odlaziti na spojeve zbog besplatnog obroka nije bila dobra ideja. Sad izlazim kako bih pronašla ljubav“, zaključila je Vivian.

toksična ženstvenost neetička strategija izlazila na spojeve zbog besplatnog ručka Vivian Tu financijska savjetnica Vivian Tu TikTok račun yourrichbff

Još vijesti