Catcall

Većini cura se to dogodi barem jednom. Prolazite same pored neke grupice dečkiju na ulici, kad vam oni krenu dobacivati komentare, zbog kojih se osjećate neugodno.

Nisu to nužno ružni komentari, ali osjećate se pomalo posramljeno kad vam hrpa stranaca nabacuje neke komplimente na račun vašeg izgleda ili dok jednostavno zvižde za vama. Dapače, takva vrsta ponašanja ima svoj žargonski naziv u engleskom jeziku: „catcall“. Riječ je o zviždukanju, kojom dečki na ulici izražavaju da im se neka cura sviđa.

Normalno je da velika većina nas ne zna kako reagirati u takvoj situaciji i kako se nositi s tom iznenadnom i neželjenom pažnjom. Jedna je djevojka na TikToku podijelila svoj trik što radi s takvim dečkima koji zvižde za njom na ulici.

 

@berridaph

 

♬ original sound - berridaph

 


Daphne Berry ispričala je kako je prolazila pored gradilišta kad je neki čovjek počeo zviždati za njom. No ono što je dobio kao odgovor nije očekivao. Umjesto da reagira na njegovo udvaranje, Daphne mu je odgovorila kao da je prosjak.

„Oprosti, ali nemam sitno“, odgovorila mu je cura, što je izazvalo podsmijeh u njegovoj muškoj ekipi, jer očito je da mu udvaranje nije uspjelo.

Daphne se nasmijala sama sebi, a mnoge cure su joj se zahvaljivale u komentarima.

„Puno je bolje od mojeg 'Činiš mi se vrlo poznatim, ali ja te se ne sjećam'“, napisala je jedna TikTokerica u komentarima.

uznemiravanje na ulici dobacivanje na ulici što napraviti kad ti dečki dobacuju na ulici zvuždanje Catcall uznemiravanje žena na ulici prolaziti pored gradilišta

Još vijesti