Djevojka koja je umislila da je transrodna

16-godišnja djevojka po imenu Ash na svom je TikTok profilu podijelila ispovijest kako joj je ova aplikacija umalo uništila život.

Naime, ova tinejdžerica je u periodu Covida i lockdowna previše vremena provodila baš na ovoj platformi, gdje je sa svojih 13 godina počela pronalaziti dokaze da je zapravo muškarac. Pune je dvije godine živjela kao dečko, a onda je shvatila kako su je zaveli online trendovi, influenceri i sada tvrdi kako je u konačnici TikTok kriv, jer ju je natjerao da povjeruje kako je transrodna osoba.

Promijenila je ime, garderobu, ošišala se, a počela je uzimati i testosteron, što je rezultiralo dubljim glasom.

„Moja dubina glasa nije bila ispravna. Kad mi se glas počeo produbljivati, bilo mi je neugodno, a dlake na tijelu bile su stvarno odvratne. Nedostajalo mi je da budem djevojka“, rekla je Ash.

 

@ashtyneskridge i support transgender people. i simply was wrong about myself. this is my story. #greenscreen #detrans #detransitioner #detransition #trans #transgender #lgbtq #detransacceptance #gay #bi #fyp ♬ original sound - ash🫶

 

U travnju ove godine počela je osjećati kako je sve to neprirodno te je započela s procesom „detranzicije“, odnosno vraćanja u žensko tijelo, uz podršku svoje obitelji.

"Moja prijelomna točka bila je kada sam sanjala da sam djevojčica i pomislila 'ne mogu više ovako'“, slomila se ona i rekla kako je izgubila neke prijatelje koji su mislili da je rođena kao muško.

„Rekla bih da je možda 1% tinejdžera na TikToku transrodno i da su ostali samo pod utjecajem“, smatra Ash.

U videu na TikToku, koji je pregledan više od 2,2 milijuna puta, naznačila je kako podržava transrodne osobe, ali da je sama sa sobom jednostavno bila u krivu te da su joj se zbog toga u glavi rađale suicidalne misli.

„Pretpostavila sam da je to zato što nisam dovoljno muško, ali to je zapravo bilo zato što uopće nisam muško“, zaključila je ova djevojka, otkrivši kako je nakon procesa detranzicije opet sretna i kako su svi njezini problemi nestali.

Njezin slučaj tiče se vrlo složenog i osjetljivog pitanja vezano uz rodni identitet, ali i utjecaj društvenih mreža na ranjivije skupine, poput tinejdžera i mladi ljudi.

Iako Ash krivi TikTok, svejedno i dalje objavljuje sadržaj na njemu, a objave joj se uglavnom vezuju uz put procesa detranzicije. Mlada se djevojka očito nada da će dijeljenjem svoje priče pomoći drugima koji se bore sa sličnim problemima.

 

@ashtyneskridge a detransitioners take on this trend #greenscreen #detransition #detransitioner #ftmtf #detrans #sheher ♬ original sound - stan ☆

 

proces detranzicije promjena spola i tinejdžeri zabluda oko rodnog identiteta spol i rod transrodni tinejdžeri transrodnost i tinejdžeri tinejdžerica krivi tiktok tinejdžerica krivi tiktok za promjenu spola promjena spola

Još vijesti