Disneyeve princeze

Nema veze što smo odrasle, Disneyeve princeze i dalje obožavamo.

No usprkos činjenici što su ovo sve izmišljeni likovi, ove šarmantne djevojke s nama dijele možda i više sličnosti nego što smo uopće mogle zamisliti.

Pogledajte koja Disneyeva princeza odgovara kojem horoskopskom znaku i s vama dijeli najviše osobina.

Ovan

Princeza Jasmine iz bajke o Aladinu svojim karakteristikama najbolje odgovara prvom znaku Zodijaka. Ona je vrlo strastvena i nikad se ne boji reći ono što misli. Ona nije od onih princeza koja samo klima glavom na sve glupe ideje svojeg princa pa sjetimo se kako se Jasmin oštro suprostavila čak i svom ljubljenom Aladinu. Kao Ovnica, Jasmine je doslovce neustrašiva – pa žena se vozi na čarobnom tepihu i ima tigra za kućnog ljubimca.

 

 

Bik

Vi imate najviše sličnosti s Trnoružicom. Uspavana princeza je predivna i pomalo sramežljiva, baš kao i vi. Kako Bikovi među svim znakovima Zodijaka trebaju malo više sna da bi bili svježi i da bi mogli normalno funkcionirati, mislimo da vam Trnoružica najbolje odgovara. Pa ipak je cura spavala punih 100 godina.

Blizanci

Vi podosta podsjećate na Rapunzel. Prirodno znatiželjna, razigrana i s mnoštvo različitih hobija i predmeta interesa, Rapunzel je očito bila horoskopski Blizanac. Ova djevojka imala je želju osloboditi se svoje kule. Bez obzira na to što su je učili da se boji vanjskog svijeta, ona se nije bojala izaći iz svoje zone udobnosti i istražiti svijet, što je odlika blizanačkog karaktera.

Rak

Sjetite se kako je Ljepotica bila toliko hrabra da je bolesnog oca išla spasiti od strašne Zvijeri. Ljepotica je brižna, požrtvovna i sve bi napravila za one koje voli, baš kao i horoskopski Rakovi. Osim toga, Ljepotica je intelektualka koja voli čitati. Iako je u njezinom selu smatraju pomalo čudnom, to je ne brine i ne dira. Tako ni Rakove ne brine ništa, jer imaju snažan oklop, jak sustav vrijednosti i ideju o tome što su i tko su.

Lav

Pocahontas utjelovljuje sve one osobine Lava: samouvjerena je, moćna i nepopustljiva. Ne pokorava se autoritetu drugih niti ne sluša kad joj govore da živi neprikladnim načinom života. Bez obzira na sve što je prošla, ona nikad ne gubi ponos. Svojom hrabrošću i odlučnošću uspijeva osvojiti sve, baš kao i svaki Lav, kralj Zodijaka.

 

Djevica

Vi ste Elsa. Ona zna što treba učiniti kako bi zaštitila svoje voljene, zbog čega se udaljava od svijeta. Samo bi se Djevice mogle obvezati na takvu plemenitu žrtvu. Također, Elsu odlikuje ekstremna samokontrola i sklonost da bude stroga prema sebi. No, njezina snaga i posvećenost detaljima, pomažu joj da vodi zemlju. 

 

 

 

Vaga

Pepeljuga se ponaša vrlo staloženo i graciozno, tretirajući svakoga, pa čak i svoje neprijatelje s poštovanjem. Sjetimo se samo njezine milostivosti prema zlim sestrama i maćehi. To je definitivno čini Vagom. Njezina sposobnost da uravnoteži svoje emocije i ostane jaka, samo potvrđuje ovu činjenicu. Iako je doživjela zlostavljanje u obitelji, uspjela je ostati pozitivna i pronaći ljepotu i sreću u malim stvarima i svakodnevnome životu.

 

 

Škorpion

Odanost koju pokazuje princeza Anne nešto je što se može pronaći samo kod Škorpiona. Ona ostaje uz svoje najmilije uvijek, čak i kad prolaze kroz nevolje. Na mnogo načina razumije i pravu prirodu čovjeka te ima sposobnost otkriti prevaru i prozreti osobe kojima ne treba poklanjati povjerenje. To su neke karakteristike Škorpiona, koji će uvijek ostati uz one u koje vjeruju. 

 

 

Strijelac

Merida je slična vašem horoskopskome znaku. Iako je lijepa princeza koja živi u prekrasnom dvorcu, ona odstupa od onog klasičnog prikaza lijepih i bespomoćnih princeza koje čekaju svog princa na bijelom konju. Ona je hrabra protagonistica, koja se bori za slobodu, ne pokazivajući strah ni od čega, čak niti od magije koja opasno prijeti uništenju njezine obitelji. Merida je tip žene koja je vješta u borilačkim vještinama. Ona je neukrotiva, divlja i borac, baš kao i tipični Strijelci.

Jarac

Vi ste poput princeze Raye. Ona je mudra, neovisna, bori se za svoju slobodu i slobodu svoje obitelji tijekom cijelog filma. Njezina tvrdoglava osobnost podsjeća na energiju Jarca. Koliko god da bila razborita, Raya ima pomalo problema s povjerenjem i ne pušta lako ljude u svoj život. Kao i svi Jarci – usredotočuje se na postizanje svojih ciljeva jer zna da bi to pomoglo njezinoj obitelji, ali i cijeloj zajednici.

Vodenjak

Vodenjaci su revolucionari i drugačiji od drugih, zato mislimo da vaš karakter najviše sliči karakteru princeze Mulan. Ona nije obična, već princeza ratnica, a ovoj princezi tepaju čak i da je feministica. Ona ne sanjari o udaji i obitelji, dakle – riječ je o nekome tko ne drži do tradicionalnih normi i vrijednosti, baš kao niti Vodenjaci. Isto tako, Mulan ne voli biti ograničena, neovisna je i spremna boriti se za bolji svijet. Ono što je čini jednim od rijetkih Disneyevih likova jest to što je ubila svog negativca. 

Ribe

Možda mislite da smo vam dodijelili sirenu Ariel, zato što ima veze s vašim vodenim morskim znakom. No, osim ribljeg repa, Ariel dijeli s vama mnoge druge osobine. Poznato je da su Ribe najveći sanjari horoskopa, a takva je i Ariel – veliki sanjar obuzet željama za avanturom. Ariel je vrlo emotivna i spremna je puno toga žrtvovati zbog prave ljubavi, baš kao i sve nepopravljivo romantične Ribe.

 

 

horoskop i disney princeze koja si princeza po horoskopu koja si disney princeza

Još vijesti