Knjige

U potrazi za novom knjigom ti možda pomogne i ova naša lista. Harry Potter knjige su jedne od najpopularnijih serijala knjiga na svijetu, a ako su ti se svidjele, onda će i ovih 10 knjiga biti baš za tebe.

Harry Potter knjige u srcima mnogih fanova imaju posebno mjesto koje je rezervirano samo za njih i niti jedna ga druga knjiga neće moći ispuniti. Iako su ove knjige posebne na svoj način i niti jedna neće biti ista kao one, postoje druge koje bi ti se mogle svidjeti i biti super za čitanje. Bilo da si voljela čitati Harry Potter knjige ili si samo pogledala filmove i totalno ti se sviđaju – ovo su knjige koje će onda biti odlične preporuke za tebe. Neke su serijali knjiga, a neke su samo jedna knjiga, a iako slične, opet su svaka posebna i različita na svoj način. Izdvajamo ti 7 naslova koje moraš staviti na svoju listu i nekada pročitati ako si Harry Potter fan.

Harry Potter Scene iz Harry Potter filmova koje se nisu dogodile u knjigama: Ovih 6 su dodane samo za film

1.Cassandra Clare – serijal Instrumentarij smrtnika

Ili "Instrumenti smrti" – serijal je od šest knjiga, a prva u nizu je "Grad od kostiju“. U ovim je knjigama u glavnoj ulozi 15-godišnja djevojka Clary Fray. Živi normalnim životom dok se jedan izlazak ne pretvori u noćnu moru, dogodi se ubojstvo, a ona shvati da su iz nekog razloga ubojice vidljive samo njoj.

 

 

2.Lev Grossman – Mađioničari

Quentin Coldwater obožava čitati fantastične romane o magičnoj zemlji Filoriji. Iako ih voli, zna da magija i čarobnjaci zapravo ne postoje…ili? Neočekivano se nađe na tajnom fakultetu za čarobnjake i život mu se preokreće naglavačke.

 

 

Mali princ i Dnevnik Anne Frank Knjige s popisa lektire koje NISU dosadne: Ovih 10 knjiga nemoj preskočiti jer bi te mogle iznenaditi

3.Leigh Bardugo – Sjena i kost

Zvijezda ovog magičnog svijeta je Alina, koja do sada nije niti znala da ima ikakve magične moći, ali kada je njena zemlja napadnuta, a najbolji prijatelj zadobije teške ozljede, ona otkrije svoje moći, a uskoro postaje i ključna za oslobođenje svog kraljevstva.

 

 

4.Ransom Riggs - serijal Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu

Jacobov je život skroz normalan dok mu ne umre djed i u njegove ruke ne dođe tajnovito pismo koje ga odvodi na velški otok u ruševine doma gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. Dok Jacob istražuje, postaje mu jasno da su ta djeca bila ne samo čudnovata, već i opasna i možda su s razlogom bila izolirana. Koliko se god to činilo nemogućim, možda su nekako još uvijek živa…

 

 

5.Veronica Roth – serijal Različita

Po ovim su knjigama nastali i filmovi, a ako ih nisi gledala, prije pročitaj ipak knjige. 16-godišnja Tris živi u Chicagu koji se raspada, podijeljenom na pet frakcija. Ona se ne uklapa u niti jednu od njih jer je drugačija. Dok pokušava odgonetnuti kome može vjerovati i što da radi, usput se i zaljubi.

 

 

6.Olivie Blake – Atlasovih šest

Knjiga koja je oduševila TikTok i društvene mreže. Svakih deset godina šestero najdarovitijih medejaca, izabranika s nadnaravnim moćima, dobiva poziv za posebnu inicijaciju. Cilj je pristupanje Aleksandrijskom društvu, najtajnijem društvu na svijetu.Odabranima će biti osigurana moć i prestižan život kakav nisu mogli zamisliti ni u najluđim snovima. Ali pod koju cijenu?

 

 

7.Rick Riordan – serijal Percy Jackson i Olimpijci

Percy Jackson nalazi se usred mnoštva problema od kojih je trenutačno najmanje strašan što će ga opet izbaciti iz škole. U zadnje vrijeme mitološka čudovišta i bogovi s Olimpa kao da su izašli iz udžbenika o grčkoj mitologiji i ušetali ravno u njegov život. I što je još gore, naljutio je neke od njih. Netko je ukrao Zeusov glavni grom, a svi sumnjaju da ga Percy skriva. On i njegovi prijatelji kreću u avanturu, a Percy postaje junak koji toga nije niti svjestan.

Čitanje knjige Želiš početi čitati, ali ne znaš s kojom knjigom krenuti? Top 6 preporuka za mlade

knjige kao harry potter slične harry potter tematici što čitati preporuke knjiga fantasy knjige knjige s magijom ako voliš harryja pottera

Još vijesti