Slatka djevojačka soba

Želiš se u sobi osjećati najbolje moguće, a to znači i da ju nekada moraš malo promijeniti. Svima dosadi s vremenom kako im soba izgleda, a proljeće je idealno doba godine za napraviti preuređenje sobe.

Proljeće je doba godine koje je između ostalog poznato i po tome da se tada događaju velika proljetna čišćenja! Možeš i ti kao prvi korak imati veliko čišćenje sobe, a onda i usput malo preuređivanje. Vrijeme je da sobi daš malo boje, cvijeća i dašak proljeća! Osjećat ćeš se motiviranije i bolje kada si malo promijeniš i osvježiš prostor u kojem boraviš. Kakve ćeš detalje dodati ovisi o tebi – kakvu estetiku želiš u svojoj sobi? Razmisli malo kako želiš da ti soba otprilike izgleda, a onda gledaj kako to realizirati. Neće uvijek biti moguće ostvariti sve što želiš, ali kreni s ovih 8 sitnica! One će napraviti vizualnu razliku i unijeti ti dašak proljeća u sobu!

Spavaća soba Kako da ti u sobi uvijek lijepo miriše: 8 jednostavnih navika koje će napraviti razliku

1.Promijeni posteljinu i stavi neku proljetnu
Možeš staviti neku slatku posteljinu na cvjetiće! ILI, ako nisi girly djevojka, posteljina ti može biti i šarena u tvojim omiljenim bojama. Bilo koji drugi proljetni motiv napravit će jednaki efekt. Da bi ti soba izgledala svježije i svjetlije, jedna od opcija može biti i potpuno bijela posteljina. Jednostavnija je, ali će izgledati dobro uz sve ostale detalje koje dodaš.

 

 

2.Dodaj u sobu vazu s cvijećem
Bilo kakva vaza može poslužiti – napuni ju s cvijećem i soba će ti odmah izgledati više proljetno. To može biti pravo cvijeće, umjetno, tulipani, sitno cvijeće koje si nabrala na livadi, zelenilo… što luđa i više kul vaza to bolje.

 

 

3.Odaberi jednu ili više boja i dodaj par stvari u tim bojama
Neki će dodavati ružičaste detalje, neki plave, drugi zelene, a treći će imati eksploziju boja. Sve to može izgledati dobro! Pronađi par detalja na sajmovima poput Hrelića ili onog na Britancu gdje ima gluposti po niskim cijenama ili na vlastitom tavanu. Biraj stvari u bojama, ne one bež, bijele ili crne.

 

 

4.Dodaj novi sloj boje na vrata ili noćni ormarić
Ako ti roditelji dozvoljavaju, možeš uz njihovu pomoć (ili sama) dodati novi sloj boje na neki stari ormarić koji imaš u sobi ili prefarbaj vrata. Opet, zaboravi na sve one bezlične boje poput bež ili bijele i biraj jarke ili pastelne boje. Dat će života cijelom prostoru.

Spavaća soba Zašto je bolje imati malu sobu? Ovo je 7 prednosti koje imaš ako je i tvoja soba mala

5.Objesi po sobi vijence s listićima ili cvjetićima
Vijence od umjetnog lišća ili cvijeća možeš objesiti bilo gdje i izgledat će dobro. Jedan su od onih malih detalja koji će biti zamijećeni i koji će dodati ono nešto. Nema veze ako ne izgledaju pravo, kada ih staviš, to se neće toliko vidjeti.

6.Stavi disko kuglu
Da bi ti soba bila što veselija i zabavnija, ovo je jedan ukras koji bi mogao pomoći to postići. Disko kugla sama po sebi izgleda zabavno, a posebno će biti fora kada krene reflektirati svjetlost. Samo nemoj pretjerati s veličinom kugle!

 

 

7.Presloži police i stavi na njih stvari u vedrim bojama
Svi u sobi imamo police koje su nam pretrpane – sada je vrijeme da ih presložiš, pobacaš stvari koje ti s njih ne trebaju (ili pospremi na tavan ako misliš da će ti nekada trebati) i dodaš nove – proljetne i šarene! Izloži bočice parfema, šminku, knjige, plišance, okvire s fotkama…

8.Dodaj pano s fotkama od prošlog ljeta
Za one koji vole non stop nešto fotkati i imaju milijun fotografija na mobitelu, ovo je ideja koju će vrlo lako realizirati. Treba ti samo pano ili veliki prazni okvir za sliku i dodaj što više fotografija od prošlog ljeta. Trebaš ih samo razviti, a to nije tako skupo i popikati na pano. Imat ćeš ukras i nešto što će ti izmamiti osmijeh na lice svaki dan.

spavaća soba ukrasiti sobu proljeće ukrasi urediti sobu da izgleda drugačije jednostavno proljetni makeover uljepšati sobu

Još vijesti