Spavaća soba

Kada si dugo u istoj sobi i njen se izgled ni malo ne mijenja, nije čudno da ti s vremenom dosadi. Ako si trenutno u takvoj situaciji, donosimo ti par ideja kako promijeniti izgled sobe bez puno muke i ulaganja.

Soba je vjerojatno i tebi ona prostorija u kojoj provodiš najviše vremena pa ima nekako smisla da ti onda u njoj bude i najugodnije. Nekada to može biti teže ostvariti ako ju dijeliš s bratom ili sestrom, ali nije nemoguće. Bilo da ti soba već dugo izgleda isto ili ti se samo ne sviđa kako trenutno izgleda jer nije dovoljno ti, to se može lako promijeniti. Preuređivanje sobe ne mora nužno biti skupo! Ovih 7 načina ne mogu biti pristupačniji, a nisu niti previše komplicirani za realizaciju. Ipak preporučujemo da preuređivanje ostaviš za vikend jer će ti uzeti dobar dio dana. Evo što sve možeš napraviti.

 

 

1.Stavi postere na zidove
Ili plakate. Ukoliko kupuješ časopise s posterima, iskoristi ih i oblijepi zidove. Samo prije čekiraj s mamom i tatom je li to okej da ne bi bilo kasnije problema. Ovo je nešto što je zabavno raditi, materijale već imaš doma, a razlika će biti ogromna. Ukoliko nemaš postere ili ti to nije fora, ukrasi zidove tako da na njih staviš fotografije i foto uspomene.

Posteljina na srca Posteljine zbog kojih će ti krevet podići izgled cijele sobe: 12 opcija za sve tipove cura

2.Prerasporedi namještaj koji je u njoj
Ne može jednostavnije i jeftinije. Možda će ti trebati nečija pomoć, pogotovo ako imaš teži namještaj. Prije nego to kreneš raditi dobro razmisli i provjeri (izmjeri) mogu li stvari stati ako ih drugačije okreneš ili preseliš. Neke komade možda nećeš moći preseliti, ali što god možeš, preokreni sve naopačke i bit će kao da imaš novu sobu.

 

 

3.Dodaj lampice
Lampice koje se inače koriste za ukrasiti bor, ostatak godine možeš koristiti da ukrasiš sobu. Ili barem dok si ne nakupuješ dodatnih koje će biti samo za tvoju sobu. Postavi ih posvuda, gdje god možeš. Dat će sobi „ono nešto“, pogotovo kada padne mrak.

4.Ukrasi sobu biljkama
Druga je opcija, koju čak i možeš kombinirati s lampicama, da dodaš „zelenje“. Provjeri koje je najbolje za tvoju sobu s obzirom na to koliko imaš svjetla. Nemoj misliti da ćeš ubiti biljku, samo se informiraj koliko koju treba zalijevati, gdje ju držati i slično. Skroz fora dekoracija.

 

 

5.Dodaj neki novi komad namještaja
Ukoliko imaš neki budžet koji možeš potrošiti, iskoristi ga da dodaš u svoju sobu neki novi element. Ne neku glupost, već nešto što će ti koristiti i što će se uklapati u sliku koju imaš u glavi kako ti soba treba izgledati. To možda može biti neki fora stolac za čitanje, ormarić i ogledalo za šminkanje, tepih…što god!

Spavaća soba Kako da ti u sobi uvijek lijepo miriše: 8 jednostavnih navika koje će napraviti razliku

6.Ubaci nove ukrase i dekoracije s buvljaka
Za one koji nemaju prevelik budžet, a žele više toga novoga dodati, imamo samo dvije riječi – buvljaci i sajmovi. Od Hrelića do nedjeljnog sajma na Britancu, postoje posvuda slični sajmovi gdje se mogu kupiti stvari koje drugi prodaju. Tu za malo novaca možeš naći neke drugačije komade koji će ti ići uz ideju o „novoj“ sobi. Možda nećeš pronaći sve iz prvog pokušaja, ali otiđi nekoliko puta.

 

 

7.Obnovi postojeće stvari koje imaš i udahni im novi život
Jedna je opcija i da obnoviš stvari koje imaš. Postoje različiti DIY projekti za preuređivanje primjerice noćnog ormarića ili kako ukrasiti ogledalo. Ovo će ti usput biti super vikend projekt da ti ne bude dosadno.

soba spavaća soba urediti sobu promijeniti izgled sobe na budžetu preurediti sobu kako što napraviti da soba izgleda drugačije

Još vijesti