Zimski makeup

Brrr... Zima je tu, ali tvoja koža ne mora patiti! Ako imaš problema sa suhom kožom, ne brini, imamo savršeni vodič za tebe. Zimski vjetar i hladnoća mogu izazvati isušivanje kože, ali uz nekoliko koraka možeš zadržati sjaj i hidrataciju tijekom cijele zime.
 

djevojka koja se šminka Budget beauty: Kako postići besprijekoran makeup look bez da potrošiš mnogo

Hladnoća i suhi zrak često ostavljaju kožu isušenom i bez sjaja. No, ne očajavaj, jer imamo savršeni vodič koji će tvoju kožu održati hidratiziranom i blistavom,  a tvoj će makeup biti besprijeokran. U narednim koracima otkrit ćemo ti tajne očuvanja sjaja i hidratacije, pružajući ti korisne savjete za njegu suhe kože u hladnim zimskim mjesecima.

1. Ukloni sve mrtve stanice kože
Suhu kožu često prati dosadan izgled zbog nakupljanja mrtvih stanica kože na licu. Ove stanice čine teksturu lica nepravilnom, a puder se često zadržava na suhim mjestima, čineći da tvoj ten izgleda neujednačeno. Redovito pilingiranje lica jednom ili dva puta tjedno će se riješiti ovih suhih ljuskica, stvarajući glatku podlogu za nanošenje pudera. Koristi blagi peeling i nježno masiraj kožu, posebno obraćajući pažnju na problematična područja poput nosa i brade. Odaberi proizvode s enzimima poput papaje ili ananasa, koji pomažu u nježnom uklanjanju mrtvih stanica kože. Kada biraš peeling proizvode, izbjegavaj one s grubim zrnima koje mogu iritirati suhu kožu. Ukoliko preferiraš prirodne metode, kućni peeling s medom i smeđim šećerom može pružiti nježan, ali učinkovit način uklanjanja mrtvih stanica.

via GIPHY

2. Hidratacija
Bez obzira koliko je tvoj puder za suhu kožu sjajan, ako nemaš hidratiziranu kožu, puder neće pridonijeti hidrataciji. Koristi bogatu i hidratantnu kremu koja duboko prodire u tvoju kožu i pruža joj trenutni poticaj hidratacije. Krema pomaže zadržati razinu vlage u tvojoj koži tijekom cijelog dana. Nanesi kremu na čisto lice i pričekaj 5 - 10 minuta da se potpuno upije prije nanošenja pudera. Važan savjet: uvijek koristi SPF, ili u svojoj hidratantnoj kremi ili u podlozi, kako bi zaštitila svoju kožu od sunca čak i zimi. Za one s posebno suhom kožom, korištenje kreme za oči može pomoći da korektor glatko klizi.  Ne zaboravi proizvode nanositi laganim tapkanjem prstima po licu za najnježniju primjenu.


3. Koristi hidratantni primer
Kada je tvoja koža čista i hidratizirana, upotrijebi hranjivi i hidratantni primer koji će dodati još jedan sloj hidratacije. Možeš isprobati Maybelline Master Prime primer za zamagljivanje nesavršenosti kože i poboljšanje izgleda tvoje kože. Ako je tvoja koža posebno suha, masiraj nekoliko kapi ulja za lice prije primjene primera. Ulje i hidratantni primer dodatno će osvježiti tvoju kožu i stvoriti glatku podlogu za nanošenje pudera. Također, razmotri korištenje hidratantnog primera s antioksidansima poput vitamina C ili E, koji će pomoći u zaštiti kože od slobodnih radikala i očuvati njezinu mladolikost. Oni često sadrže i sastojke poput aloe vere ili hijaluronske kiseline, koji dodatno potiču hidrataciju i pomažu zadržavanju vlažnosti tijekom dana. Ako želiš postići sjajan izgled, odaberi primer s perlastim česticama koje će pružiti suptilan sjaj tvojoj koži. Nanesi primer ravnomjerno po cijelom licu, posebno ističući suha područja, kako bi stvorila optimalnu podlogu za dugotrajan i svjež izgled makeupa.

 4. Izaberi puder sa sjajnim završetkom
Izbjegavaj pudere označene kao mat ili puderaste jer mogu učiniti tvoje već suho lice matiranim i bez života. Takvi puderi naglašavaju teksturu kože. Najbolji puder za suhu kožu je onaj s sjajnim ili satenskim završetkom. Maybelline Superstay Full Coverage puder pruža 24-satno nošenje bez isušivanja kože, čineći ga izvrsnim izborom. Lagana formula pudera glatko se nanosi na kožu za besprijekoran završetak koji traje cijeli dan. Biraj pudere obogaćene sastojcima poput hijaluronske kiseline ili glicerina, jer ti sastojci dodatno potiču hidrataciju kože. Također, izbjegavaj pudere s visokim postotkom isušujućih sastojaka jer mogu izazvati listanje kože lica. Prouči sastojke na deklaraciji proizvoda kako bi bila sigurna da ne sadrži sastojke koji bi mogli iritirati tvoju suhu kožu.


5. Puder fiksiraj sprejom 
Izbjegavaj postavljanje pudera s prahom osim ako to apsolutno moraš. Nanošenje praha može naglasiti suha područja i ukloniti sjaj i vlagu na koju si toliko trudila. Umjesto toga, poprskaj lise s sprejom za fiksiranje kako bi zapečatila svoj makeup i dodala još jedan sloj hidratacije. Potraži sprej koji nudi sjajni ili hidratantni završetak. Odaberi sprej za fiksiranje koji je formuliran s hidratantnim sastojcima poput glicerina ili ekstrakta biljaka, što će dodatno pridonijeti hidrataciji tvoje kože. Sprejevi s aloe verom također mogu pružiti osvježavajući učinak i umiriti eventualnu iritaciju koja može nastati tijekom nanošenja pudera. Prije upotrebe, dobro protresi sprej kako bi osigurala ravnomjerno raspoređivanje sastojaka.Nakon nanošenja spreja, pričekaj nekoliko trenutaka da se proizvod upije prije nego što dodirneš lice ili nastaviš s ostatkom makeupa. Ovaj korak ne samo da će produžiti trajanje tvog makeupa, već će i zadržati svježinu i sjaj tijekom cijelog dana. Ako želiš dodatni sjaj, možeš ponoviti postupak fiksiranja sprejom tijekom dana, posebno ako primijetiš da ti koža gubi hidrataciju ili sjaj.

Sada kada si se upoznala s ključnim koracima za njegu suhe kože tijekom zimskih mjeseci, možeš uživati u zdravoj i sjajnoj koži bez obzira na hladnoću vani. Redovito pilingiranje, hidratacija, korištenje hidratantnog primera, odabir pudera s sjajnim završetkom te fiksiranje sprejom samo su neki od koraka koji će osigurati da tvoj ten zablista tijekom cijele zime. Ne zaboravi, ovi savjeti nisu samo recept za ljepotu, već i način da pružiš svojoj koži potrebnu njegu i zaštitu od hladnoće i vjetra.

Iva Radojević i Ana Tolj Cure od kojih možeš naučiti o šminkanju: Top 7 domaćih beauty influencerica koje trebaš zapratiti

 

 

 

 

makeup njega kože zima savjet suha koža

Još vijesti