14

Istraživanja su pokazala da se ljudi zbog nostalgije i pokušaja da ožive neke već zaboravljene stvari iz prošlosti, osjećaju bolje i prije svega toplije im je oko srca. Stoga saznajte savjete za spojeve iz dobre stare škole koju su već zaboravile i vaše bake.

Nostalgiju jedni osjećaju za starom glazbom, drugi za starim filmovima, treći za tradicionalnom hranom, četvrti općenito za starim vremenima. Postoje i oni koji osjećaju nostalgiju za spojevima i druženjima kakva su bila popularna pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Znate ono – izlazak na ples umjesto u zadimljeni kafić ili šetnja uz zalazak sunca umjesto gledanje rentanog DVD-a.

Spoj na kotačima – ne, ovo ne znači da morate od roditelja posuditi auto već doslovno označuje dobri stari spoj na rolama. Ova nas je zima počastila toplim vremenom pa i u ovo doba godine vidimo rolere po gradu. U dobra stara vremena često se moglo vidjeti da dečko i cura na svom drugom ili trećem spoju rolaju. Tada su postojale i dvorane za rolanje s dobrom glazbom, nešto poput današnjih klizališta, ali takvih je dvorana sve manje, no zato postoje asfaltirane ulice i trgovi pa nećete pogriješiti ako za spoj izaberete upravo ovakvu vrstu zabave.Kuglački spoj – srećom, kuglane još uvijek imamo, ali čini se kako su najviše rezervirane za umirovljenike. Probaj razbiti ovu tradiciju i pokaži i da se mladi mogu baviti ovim sportom. Kod kuglanja su cipele na visoke pete strogo zabranjene, a vjerojatno se sjećate koje scene iz starih filmova u kojima kuglači imaju prevrnute nogavice na hlačama i ludo se zabavljaju dok pokušavaju pogoditi čunjeve.Automati s igračkama – romantična i slatka zabava, kada par pokušava uhvatiti plišanu igračkicu iz automata s igračkama. Ubacite pet kuna i neka igre započnu! I ne zaboravite – igra nije prava ako ne pokušate barem deset puta željeznom viljuškom uhvatiti najljepšeg plišanca.

Biljarska škola – danas gotovo pa svaki malo veći kafić ima biljarski stol, no dok je u stara vremena oko njega uvijek vladala gužva i jedva si našao mjesta da štapom normalno lupiš svoju kuglu, danas su biljarski stolovi manje – više prazni. Odlučite li spoj provesti vježbajući biljarske majstorije, uvijek vam ostane mnogo otvorenog prostora za 'slučajne' dodire i nježnosti. Ta nije ni čudo da su ga starci tako voljeli u vrijeme svoje mladosti!
Puštanje zmaja – mislite da je ovo samo za klince? Hm, ne baš, posebno ako volite biti romantični i ako ne znate kamo biste dok vam vjetar brije obraze. U svakom slučaju oduševit će vas ova prastara igra koja je u mnogim zemljama i više od igre, pitanje časti. A i bolje je puštati zmajeve i smijati se nego se smrzavati na klupi u parku, zar ne?Izlazak, zalazak
– sunce svakog dana izlazi i zalazi drugačije no često ga mi iza betonskih zidova uopće ne primjećujemo. Posebno je zanimljiv zalazak tzv. zubatog sunca, odnosno sunca koje sjaji u hladne dana. Pri zalasku se stvara prava rapsodija boja koje zajedno tvore sunce i oblaci. Stoga zašto se na spoju ne popeti na kakvo brdo ili krov svoje zgrade i uživati u jednom prekrasnom i besplatnom prizoru kojeg teško može zamijeniti na stotine vrhunskih filmova?

Sok iz iste čaše sa slamkama – zajedno pijete sok iz iste čaše i pri tome se gledate blago spuštene glave, kako se ono kaže ispod oka. Pri tome ona maše nogom, a on je 'kao' slučajno uhvati za ruku. Čista romantika iz stare škole!

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

ljubavspojretro

Komentari

10.01.2013.

romantično,hehe *__________________*

10.01.2013.

..."kao" slucajno xD

10.01.2013.

*_____*

10.01.2013.

ovo predzadnje je najbolje *_* <3

10.01.2013.

bilo je puno romanticnije nego sad,definitivno :-)

11.01.2013.

Bilo nekad.. :(

13.01.2013.

zakon mi je ovi: puštanje zmaja
cool i unikatno!

14.01.2013.

eee da je sad tako

15.01.2013.

predobro.skejt skejt

18.01.2013.

Romantika je izumrla u ovakvoj današnjici.

30.01.2013.

Slažem se s lan4. :D

02.02.2013.

ljubav na kotačima ali mi smo bili na biciklu :D a biljarski stol o da :D

11.02.2013.

slažem se sa slatkica12 :D

29.05.2013.

putanje zmajeva , sok iz iste čaše i izlazak zalazak *___________* najljepše

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.018
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!