4

Realnost u hrvatskim (većinom srednjim) školama je doista tužna. Mladi odrastaju u materijaliste. Zar je toliko bitna odjeća ili je sve to današnja zabluda?

Pošto i sama pohađam srednju školu, susrećem se s nekim problemima koji nemaju smisla. Roditelji mi nisu u stanju kupovati odjeću i obuću poznatih marki kao što su Nike, Adidas, Converse, itd. I bezbroj puta mi se dogodilo da me netko priupita „Zašto jednostavno ne kupiš originalne starke?“ Zato! Jednostavno ne želim preopterećivati roditelje dodatnim troškovima, a i draže mi je kupiti starke za nekih 100-200 kuna iako nisu Converse. Radije ću si kupiti jeftinije „startasice“ nego „vansice“. Zar je stvarno potrebno da imam Nike Airmax-ice? Jesam li manje vrijedna jer mi trenirka nije Adidas?

Odjeća nije ono što čini čovjeka
Ne. Dosta mi je toga. Želim svima mladima koji se susreću s istim „problemom“ poručiti da odjeća nije ono što čini čovjeka! Karakter je bitan! Ponašanje također. Zaista me začuđuje površnost današnjih prijatelja kojima je sasvim normalna stvar „spustiti“ te u društvu zato jer nisi tip-top markiran. Žalosno, ali većini tinejdžera je odjeća „skuplja od njihovog karaktera“.

Promijenimo to iskrivljeno mišljenje, počnite od sebe
Ja kažem da je dosta tome, slažete li se? Ima toliko dobrih kombinacija koje možete pronaći u jeftinijim dućanima, i sama sam svjedok tome. Zašto bih nosila nešto za 500-tinjak kuna, ako to mogu pronaći jeftinije, a poslužit će svrsi?

Ne osuđujte!

Razmislite malo, na kraju života, hoće li Vas pamtiti po odjeći ili po onome što imate iznutra? Zato ne osuđujte nekoga tko nije „markiran“ jer odijelo ne čini čovjeka.

M. M.

OdjećaMarke

Komentari

27.01.2016.

zato će svi na kraju završit u Kanadi i Australiji i nek idu šta će mi tu takve budale ovdje...

16.03.2016.

Tesko, takvi ce ti ostati ovdje uzivati u novcima mamice i tatice. Odlaze vecinom mladi u zelji za boljim obrazovanjem ili prilikama, a oni kojima je ovde dobro i imaju markirane stvari ce ostati. Sve sto se ovdje nosi kao markirano vani ne znaci nista, vani znace marke koje oni od svojih novaca ne mogu kupiti, pa ce radije ostati i praviti se bitni sa nekom "markicom".
Sto se tice markirane robe, odvratno mi je vidjeti ljude kojima se zivot svodi na to. Uvijek mi je bilo draze kupiti 4 razlicite majice za 70 kn pa mjenjati nego kupiti jednu od 300 da bi imala marku.

20.05.2016.

97% mladih se tako ponaša. grozno znam

21.06.2016.

Ljudi su postali takvi jer su ih roditelji naučili da budu takvi,da nose markirano,da podlažu trendovima. Oni su ti koji su trebali odgoji svoju djecu da ne budu površni i da nose ono što im se sviđa. Zato su današnja djeca takva.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Teen novinar

Teen novinar: Tvoj članak na naslovnici

Voliš pisati? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to.

Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Ako se slažeš s Uvjetima korištenja, pošalji nam svoj članak na mail teen385@novatv.hr

36.009
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!