7

Svaka pomoć oko školskih obaveza je uvijek dobrodošla. Srećom, danas živimo u vremenu kada nas tehnologija prati na svakom koraku pa tako i u školi. Mobilne aplikacije za pomoć pri pisanju zadaće ili organizaciji učenja svakako će pomoći svakom đaku.

Nekada nam je problem sama organizacija vremena koja nam je potrebna za učenje gradiva. U srednjoj smo često  zbunjeni i ne znamo odakle krenuti.

Gradiva je sve više, vremena sve manje, a živci titraju. Osim profesora, instruktora i prijatelja u učenju mogu pomoći i mobilne aplikacije.

Saznaj koje bi aplikacije svaki srednješkolac trebao imati i zakorači u novu školsku godinu s manje opterećenja:

Any .Do (za one koji vole raditi liste)
Svi oni koji vole napraviti listu svojih obaveza, uživat će u ovoj aplikaciji. Any Do je odličan za podsjećanje na ono što smo si zacrtali i što trebamo ostvariti. Osobito je koristan u vrijeme kada si super zauzeta. Ova aplikacija je jednostavna, a možeš si napraviti listu obaveza za danas, sutra, preksutra... Nakon što obaviš što trebaš samo klikni na obavezu i ona će nestati. Any Do možeš naći na iTunesu i androidu  
The Homework App (nikada nećeš zaboraviti napisati zadaću)

Koliko puta ti se dogodilo da si zapisala u bilježnicu kada trebaš predati zadaću i što je zadatak, ali si zaboravila da si uopće to zapisala? Sigurno ne jedan put. Bez brige, tu je aplikacija koja će ti pomoći da više nikada ne zaboraviš na zadaću. The Homework App daje ti mogućnost da organiziraš zadaće po bojama, a isto tako tu je i kalendar i info o tvojim profesorima.Možeš zapisati kada je rok za predaju i druge bilješke. Ovo je savršen način da si organiziraš vrijeme oko pisanja zadaće. Aplikaciju skini s iTunesa  ili s Google playa.
The Chemical Touch
(periodni sustav u tvom mobitelu)

Kemija mnogima predstavlja problem, posebno periodni sustav. Priznajemo, periodni sustav nije težak za naučiti, ali nekada zna biti zeznuto učiti svojstva svakog kemijskog elementa. Aplikacija The Chemical Touch pomoći će ti s periodnim sustavom i s kemijskim svojstvima. Ako smatraš da ti informacije koje nudi aplikacija nisu dovoljne- nema brige. Aplikacija se može direktno spojiti na Wikipediu za svaki pojedini element. Možeš ju skiniti  na iPhone.
Graphing Calculator
(aplikacija za crtanje grafova)

U slučaju da imaš problema s crtanjem grafova nakon što izračunaš pojedini zadatak, Graphing Calculator će ti biti od pomoći. Inače, kalkulatori za izračunavanje i crtanje grafova su vrlo skupi. To znači da je ova aplikacija odlična i dobro osmišljena. Nažalost aplikacija nije besplatna, ali sigurno vrijedi ako s matematikom nisi na `ti`. Skini ju na iPhone  ili na android.
Duolingo (nauči jezike bez muke)
Sigurno u školi učiš barem dva strana jezika. Aplikacija Duolingo može ti pomoći u savladavanju stranog jezika. Nauči jezik za besplatno kroz različita pitanja i kvizove, a isto tako može ti pomoći u izgovoru. Ovo je odličan način učenja! Duolingo dostupan je za iPhone  i android.
Math Formulas
(za one koji teže pamte matematičke formule)

Ako ti matematika nije omiljeni predmet i teško pamtiš matematičke formule, Math Formulas je tvoja aplikacija! Naučit će te formule i spremiti ih za kasnije ako ih trebaš koristiti. Možeš ju koristiti kada pišeš zadaću, dok učiš ili za pomoć na satu. Dostupna je za iPhone  i android.

Izvor: gurl.com

I.P.Pročitajte još:

Šuška se šuška: 5 glasina o novom iPhoneu

Maske za mobitel za cure koje prate modu

Problemi sa zdravljem zbog tipkanja na mobitelu: tinejdžeri sve češće imaju `text neck`

aplikacijeaplikacijaaplikacija za srednjoškolce

Komentari

18.08.2015.

Mene stvarno zabrinjava kako su ljudi koji su se školovali prije nas mogli pomisliti na život bez toga.

18.08.2015.

da stvarno, ne znam kak su mi roditelji mogli prezivit bez ovih gluposti.

18.08.2015.

Da skinem app sa iTunesa... Šteta što ne mogu uć' u njega. -.-'

18.08.2015.

sve ovo djeluje korisno ali sam žrtva diskriminacije... jedna od onih s windows phoneom pa za mene nema ništa nikad od svih dobrih aplikacija

18.08.2015.

Jedino što mi treba je The Homework App i The Chemical Touch. Ostalo mi još ne treba.

18.08.2015.

ne treba mi ovo,imam mozak

18.08.2015.

a sta cu ja kad imam usran mob? :P

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.018
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!