1

Iako vaši roditelji vjerojatno ne znaju da li je to nešto za pojesti, nešto za odjenuti ili predmet, mi znamo! Mogli su o tome čitati na društvenim mrežama (ali njih ionako slabo koriste), na portalima, u novinama, na TV-u...

To je nova 'must-have' igračka svakog osnovnoškolca i srednjoškolca, čak i više od toga - fidget spinner je stil života. Možete s njim žonglirati kao s vrućim krumpirom, čak i bez gledanja. Možete ga koristiti kao faktor iznenađenja. Ipak, nemojte ga staviti u usta – mogao bi vam ozlijediti zube, ali možete ga zavrtjeti na nosu, na stolu, na boci ili kao otvarač za boce.

via GIPHY


Možete ga zavrtjeti i iznutra ili vam može poslužiti kao meta za gađanje unutar krugova. Čak su se pojavili i profesionalni fidžeteri!


Pogledajte kako to radi profesionalac s
GeekBite kanala na Youtubu!Ipak, vratimo se na početak – poanta figdet spinnera je da se vrti, odnosno vi ga morate zavrtjeti da biste ispali fora. Vrti se znatno brže nego što bismo očekivali jer kuglični ležajevi reduciraju trenje i dopuštaju slobodnu rotaciju. Fidget spinner možemo pronaći u mjedenom, čeličnoj, bakrenoj ili plastičnoj varijanti. To je moderni yo-yo, na prvi pogled beskorisna igračka pomoću koje možete ovladati brojnim trikovima. On je čak navodno služio i kao pomagalo onima koji pate od poremećaja pozornosti s hiperaktivnošću da prevladaju problem, no stručnjaci su prema toj teoriji dosta skeptični.Ova 'igračka' nije dostupna baš svugdje, ali upravo to i je njezina čar – jer iza nje ne postoji agresivni i dobro plaćeni marketing, a postala je igračka godine!

Možete ga kupiti u nekim dućanima ili
na Njuškalu, a postoje čak i specijalizirane internetske stranice za kupnju fidget spinnera: fidgetspinnerhrvatska.com i fidget-spinner.com.hr.Iako je ovu 'igračku' izumila Catherine Hettinger još prije 20 godina, tek je nedavno došla u modu. Ipak, protiv nje se bore uprave nekih škola diljem svijeta jer – uzrokuje buku. Naravno, kad svako dođe sa svojim primjerkom, nitko više ne prati gradivo...

Foto: YouTube/Pixabay

M.Z.


Pročitajte još:

[VIDEO] LOL Odmah je postao hit na internetu – tuljan se malo zaigrao

LOL Preluda aplikacija: Kako bi izgledala kao dečko? Ili kao starica?

Totalno zabavno: Lude slike koje se poigravaju našim umom

fidget spinnernovitetigračkanovonjuškaloškola

Komentari

30.05.2017.

Fidget mmmi je bezv
eze ali ga ipak koristim ponekad

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.472
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!