0

Škola je počela, a tebi je još uvijek nemoguće uskladiti svoj ritam spavanja? Ne trebaš previše brinuti jer i za to moderna tehnologija ima rješenje.

Teško nam se prebaciti s ljetnih navika i kasnih odlazaka u krevet na rano buđenje i spremanje za školu, ali je to moguće uz pomoć pojedinih aplikacija. Aplikacije koje korisnicima pomažu zaspati su kao dar s nebesa, a svi dobro znamo koliko je kvalitetan san važan.

Kako nam podočnjaci ne bi visjeli do poda i kako bi nam se popravilo raspoloženje treba nešto poduzeti na vrijeme, a ove aplikacije koje pomažu zaspati su idealno rješenje:

Deep Relaxation

Ako želiš zaspati, ova aplikacija će te voditi kroz cijeli proces kojim ćeš postići opušteno spavanje. Radi se o nekoj vrsti meditacije kako bi se rasteretili od onoga što nam ometa san i onoga što nas čini nervoznima. Može se skinuti s Apple Storea, ali i s Google Playja.
Yoga For Insomnia
Pojedine fizičke aktivnosti poput joge ili pilatesa mogu pripremiti tijelo na opuštenost koja dolazi prije spavanja. Ova aplikacija je vodič kroz određene poze u jogi koje opuštaju tijelo prije kreveta, a dobra je stvar ta što ne moramo biti stručnjak za jogu kako bismo prakticirali ove vježbe. Za iPhone aplikacija se može skinuti ovdje, a za Android na ovom linku.
Relax Melodies
Nema boljeg tonjenja u san nego onog uz glazbu, a ova aplikacija pušta umirujuće zvukove i slike koje potiču pospanost. S Relax Melodies se može pustiti zvuk rominjanja kiše, a mogu se i slušati umirujući zvukovi iz prirode koji su popraćeni slikama koje djeluju relaksirajuće poput oceana ili šume. Aplikacija se može skinuti ovdje i na linku.
Awoken
Ako želiš naučiti malo više zašto te snovi bude tijekom noći trebala bi isprobati Awoken. Ovo je aplikacija koja nudi mogućnost analizirati snove i pratiti njihov put i način kako se ponavljaju. Aplikacija je besplatna i može se skinuti ovdje.

Sleep
Ova aplikacija nam nudi da biramo između više od sto opuštajućih zvukova koji će nam pomoći zaspati. Osim toga, možemo koristiti vlastite pjesme sa svog mobitela ili računala kako bi kreirali vlastitu playlistu za uspavanku. K tome, moguće je i napraviti vlastiti slideshow od svojih fotki koje će nam pomoći zaspati. Sleep je dostupan na Apple Storeu.
White Noise
Aplikacija koja generira zvukove te na neki način prikriva buku i pomaže nam spavati je White Noise. Baš kao i Sleep, i ova aplikacija dopušta snimanje i prebacivanje vlastitih zvukova, ali i slika koje su umirujuće, a može ju se skinuti na linku.

aSleep
aSleep je vrlo slična kao i prethodno nabrojene aplikacije, a isto nas sprema na spavanje po principu umirujućih zvukova. No, postoji jedna razlika kada je riječ o ovoj aplikaciji, a to je opcija koja će aplikaciju samu ugasiti nakon nekog vremena kako bi se uštedjela baterija. Uz to, na njoj se može slušati doslovno sve – od zvuka otkucaja srca pa do zvukova s plaže, a ovdje je link za skidanje.

Izvor: Apple Store/Google Play Store

Foto: Apple Store/Google Play

I.P.Pročitajte još:

Navike koje moraš usvojiti kako bi mogla lakše zaspati

Jednostavan trik: kako zaspati za samo 60 sekundi?

Zvuci mekog sna: što trebamo slušati da bi mogli lakše zaspati


aplikacijeaplikacije za spavanjespavanjezaspati

36.207
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!