2

S obzirom da se uglavnom družimo i dopisujemo na društvenim mrežama i putem servisa za slanje poruka, nije neobično što je cyberbullying u porastu.

Ružni i uvredljivi komentari, prijeteće poruke i izrugivanja su, nažalost, svakodnevica tinejdžera, a na neke to djeluje tako loše da se odlučuju na najgore poteze. Upravo takav slučaj, u kojem si je 11-godišnjakinja oduzela život zbog internetskog zlostavljanja, potaknuo je 15-godišnju Trishu Prabhu da razmisli o što bi mogla učiniti kako bi se takve situacije izbjegnule.

Ubrzo je smislila aplikaciju ReThink koja, na temelju ključnih 'ružnih' izraza, korisnika upozorava da je poruka koju namjerava poslati potencijalno uvredljiva. Ispostavilo se da je aplikacije i više nego korisnika jer je čak 93% njenih korisnika razmislilo o poruci koju namjeravaju poslati nakon što su primili upozorenje.

Istraživanja pokazuju da je više od polovice tinejdžer žrtva online internetskog zlostavljanja, a 38 posto zbog toga ima suicidalne misli. Žrtve pate od depresije, anksioznosti i niskog samopoštovanja, te se boje pohađati nastavu.

Super ideja, zar ne?

Foto/Izvor: trendingstylist.com
I.N.


Pročitajte još:

Selfie aplikacija ocjenjuje tvoje modne kombinacije

Nova aplikacija rješava matematičke zadatke pomoću kamere

Aplikacija koja fotošopira selfije


AplikacijaNasiljeCyberbullying

Komentari

27.08.2015.

Dobra je to ideja, al ja ne razumijem cemu vridanje prek interneta? Ono, prave se ko face neke, a nesmiju ti rec "bok" cim te vide na ulici. a u biti, ja takve komentare cesto ignoriram jer realno smisniji su neg uvredljiviji.

27.08.2015.

Ako te netko maltretira blokiras ga? Nikad culi za to?

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!