0

Japanska tvrtka Nintendo izdala je 1980-ih vjerojatno najpopularniju igricu svih vremena – Super Mario Bros, u kojoj je glavni lik čovječuljak koji skuplja gljive i skače neprijateljima na glavu. Super Mario uskoro je dobio svoj film, animiranu seriju i brojne remakove i varijante originalne igrice.No, posljednjih je godina 'otišao u zaborav' – pojavile su se neke druge, od kojih je najveću slavu dobio Pokemon Go. Prošle godine svi smo skupljali Pokemone posvuda, često ne gledajući oko sebe čak ni u prometu – do te mjere nas je zaludila video igrica čiji je izdavač Niantic Labs.Ipak, Super Mario je dokazao svoju snagu ponovnim usponom – Nintendo je objavio da je njihova igra preuzeta već u prvom tjednu od izdavanja nevjerojatnih 50 milijuna puta, dok je Pokemon Go tijekom prvog mjeseca preuzet 32 milijuna puta.

Do sada, Super Mario je doživio 150 milijuna preuzimanja, ali relativno malo korisnika koji su platili jednokratnu naknadu za otključavanje većine sadržaja.

Ipak, od kada se pojavio, odnosno od 23. ožujka, srušio je sve rekorde 'skidanosti'. U Hrvatskoj je ova igrica dostupna na App Storeu i na Google Playu.

Foto: supermariorun.com/pokemongo.com/Instagram

M.Z.


Pročitajte još:

Moraš skupit` sve: igrali smo Pokemon GO – ovo su naši dojmovi

KVIZ: Koji si Pokemon?

Super Mario proslavio 25. rođendan


pokemon gosuper mariosuper mario runnintendoigricenova igra

36.226
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!