32

Ako se i vama zadnja 24 sata po glavi vrti samo šokantna vijest da je Zayn Malik napustio One Direction, niste sami u tome! Directioneri iz cijelog svijeta dijele svoja razmišljanja, komentare i misli otkako su saznali za ovu Zaynovu odluku na svim društvenim mrežama.I dok je zajednica obožavatelja ovog megapopularnog benda jača nego ikad u pružanju potpore svojim članovima i razočaranim obožavateljima jer je ovo svima veoma emotivno vrijeme, pojavio se i zabrinjavajući trend na platformi 4chan koji potiče obožavatelje da se režu i samoranjavaju i stavljaju hashtag "cut4zayn" na Twitter.

Iako se očito radi o parodiji trenda "cut4Bieber" koji je pokrenut prije nekoliko godina, ovaj hashtag počeo je "trendati" po društvenim mrežama pa su se oglasili i psiholozi koji upozoravaju da se radi o potencijalno opasnome trendu. Obožavatelji koji se teško nose s ovom viješću pomoć bi trebali potražiti kod stručnjaka, a ne na ovaj način privlačiti pozornost.Stručnjaci za mentalno zdravlje dalje objašnjavaju da je u redu biti uzrujan u ovakvoj situaciji, ali s tim se osjećajima morate nositi na pozitivan i konstruktivan način, ma koliko težak bio: "Uznemirujući životni događaji mogu potaknuti osjećaj nesreće i tjeskobe, a jako je bitno potražiti pomoć u takvoj situaciji."

Također su pozvali na to da obožavatelji promisle prije nego nešto objave na društvenim mrežama jer poticanje drugih na destruktivna ponašanja može imati ozbiljne posljedice, posebice u trenucima kad se mlade osobe osjećaju najranjivije: "Kad se koriste na dobar način, društvene mreže mogu odigrati pozitivnu ulogu u smislu podrške i šireg društvenog umrežavavanja. Međutim, nužno je prepoznati opasnost koju stvaraju sve stranice ili portali koji promociraju samoozljeđivanje."

"Samoozljeđivanje je jako ozbiljan problem i ne bi ga se trebalo trivijalizirati. Pozivamo sve koji koriste Twitter da ne objavljuju postove koji promoviraju štetna ponašanja, ako takve postove primijete – neka ih prijave nadležnima."
Što vi mislite o ovom trendu?

L.B./izvor: Cambio
foto: arhiva, Twitter

Pročitajte još...

...Je li ovo početak kraja: Zayn Malik napustio One Direction!...

...Za njegov 22 rođendan: 22 stvari koje niste znali o Zaynu Maliku!...

...Manje poznate činjenice o bendu One Direction...

#cut4zaynZayn MalikOne Directionšokantna vijestpsiholozidestruktivno ponašanjeTwitter

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!