5

Hayley Williams nova je teen ikona. Trenutačno hara singlom Airplanes koji je snimila s pjevačem B.o.B.-om. U nastavku pročitaj intervju s Hayley...

P: Svi za tebe kažu da si otkačena, buntovna i totalno drukčija od drugih. Kako se ti doživljavaš?
Hayley: Onakva sam kakva sam i ne želim biti ničiji uzor. Ne želim se nikome ispričavati. Ja sam cura koja zna što hoće, nisam neka sladunjava glumica. Mnogima to nije lako skužiti, ali nije me briga.

P: Kad pišeš pjesme, što prije dolazi - melodija ili stihovi?

Hayley: Volim pisati melodiju za tekstove pjesama koji su bar napola gotovi. Dakle, obično prvo pišem stihove. Doista me ljuti kad se melodija ne preklapa s tekstom, pa mi se ne da ponovno pisati stihove.

P: Prije dvije godine tvoja je grupa otkazala europsku turneju, a gotovo ste se i razišli. Koje si lekcije naučila iz tog razdoblja svoje karijere?
Hayley: Sve krene sa sitnicama. Odjednom smo se, posve neočekivano, našli u velikoj svađi koja je počela ni od čega. Nismo međusobno razgovarali, a u jednom trenutku jako smo se udaljili. Odnosi unutar benda ponekad sliče odnosima u vezama. Ako ne raspravljate na vrijeme o problemima, poslije se nađete u velikoj nevolji. Jako je važno biti iskren, voljeti ljude sa svim njihovim manama. I samo uživati u svakoj sekundi, jer vrijeme ne možete vratiti. Opet smo onaj stari Paramore i sretna sam što smo još uvijek na glazbenoj sceni. Ne znam što bi bilo s nama da nismo počeli snimati novi album.

P: Kako se Paramore okupio?
Hayley: Kada sam navršila 13 godina, moja se obitelj preselila u Nashville. Počela sam odlaziti na dodatnu nastavu; to je kao neka škola jednom tjedno. Tamo sam upoznala Zacha i Josha. Počela sam ići na probe njihovog benda i na kraju smo zajedno počeli pisati pjesme.

P: Misery Business bio je vaš prvi hit. Reci nam nešto o toj pjesmi?
Hayley: Misery Business je prvi singl s albuma Riot!. Jako sam ponosna na Misery Business. Sretna sam i što je ta pjesma među pjesmama u igri NHL 08.

P: Napisala si dvije pjesme za film Sumrak. Zašto ste preskočili drugi film? Jesi li i ti podlegla "sumrakomaniji"?
Hayley: Josh i ja napisali smo singl Decode, a I Caught Myself nastao je zajedničkim trudom svih nas. Preskočili smo suradnju na drugom filmu jer smo bili zauzeti promocijom svog albuma. E, da. Doista mi se sviđaju knjige iz sage Sumrak. Pomogle su mi da skratim vrijeme na nekim dugim letovima, poput onih u Veliku Britaniju i natrag.

P: Opiši nam svoje obožavatelje. Primjerice, koliko se razlikuju od fanova Sumraka?
Hayley: Naši su obožavatelji ludi, dakako - u pozitivnom smislu, a ekipa je uvijek raznolika. Oni su strastveni, superenergični i većinom žele dobar provod, baš poput nas. U toj gužvi, osim djece i tinejdžera, volim vidjeti i starije muškarce ili žene. Najbolje od svega je to što, bez obzira na to tko su i koliko imaju godina, svi znaju naše pjesme i svi su ufurani u nastup kad dođemo u njihovo mjesto.P: Kako si podnosila histeriju oko Sumraka, koja je bila povezana i s tvojom grupom?
Hayley: Kako kada. Na početku mi je bilo super što je naša pjesma u filmu, a kad je nastala sva ta histerija oko filma, glumaca i pjesama, počelo me je malo živcirati. Pitanja poput "Kako ti se sviđa film?", "Koji ti se lik najviše sviđa?", "Znaš li što će se dogoditi u nastavku?" doista su mi išla na živce. Ipak, sretna sam što je naša pjesma tako dobro uklopljena u film, kao i u bit onoga o čemu govori.

P: Budući da ste svi tako mladi, mislite li na svoju budućnost izvan Paramorea? Hoćete li jednog dana raditi i nešto drugo?
Hayley: Većina nas nikad nije pomislila ni na što drugo osim na pjevanje. Ne postoji plan B, samo glazba. To je put koji mi se sviđa. Postoje i druge stvari koje me zanimaju, ali glazba je ono što volim i ono u čemu smo svih iz grupe dobri.

P: Kako doživljavaš nove stilove u glazbi?
Hayley: Ne postoji mnogo razlike osim u modnom stilu, koji je povezan s onim što mi danas nazivamo "emo". Mislim da je činjenica da ljudi sebe nazivaju "emačima" potpuno besmislena i smiješna. Sva glazba, bila ona puna tjeskobe ili ranjivosti, trebala bi biti emocionalna. "Emo" samo znači emocionalno. Ne razlikujemo se od mladeži iz devedesetih, samo što neki od nas nose uže hlače.

P: Popularnost vaše glazbe dokaz je i za to da većina mladih suosjeća s njom...
Hayley: Ovisi o kojem albumu i kojoj točno pjesmi govorimo. No, kao bend, sa svojim pjesmama uvijek smo ljudima željeli omogućiti da pronađu neku vrstu nade u ovom ludilu koje nam život pruža.

P: Snimila s pjesmu Airplane s reperima Eminemom i B.O.B.-om. Kako je došlo do te suradnje?
Hayley: Dok smo bili na turneji, dobila sam demosnimku te pjesme. Svidjela se i meni i svima iz benda i rekli su mi da sam luda ako propustim tu priliku. A meni se sve toliko svidjelo da sam već tada odlučila da ću prihvatiti poziv!

P: Potkraj svibnja ove godine tvoj je Twitter profil bio hakiran, a zbog toga je u internetski eter pobjegao tvoj autoportret u toplesu... Kako si to preživjela?
Hayley: Moj profil je bio hakiran. Sporna fotografija na Twitteru je izdržala samo tri minute pa se nije proširila po ostalim stranicama. Poznatima se takve stvari događaju...

Info

Ime i prezime: Hayley Nichole Williams
Datum rođenja: 27. prosinca 1988.
Mjesto rođenja: Meridian, Mississippi
Horoskopi znak: Jarac
Ljubav: dečko Chad Gilbert

Teen

ParamoreHayley WilliamsAirplanesintervju

Komentari

27.10.2010.

Obični plagijatori! Ovo je kopija mog teksta koji je izišao 4.8.2010. u TV Obzoru. (link: http://bit.ly/asVWls) Potpišite me ili brišite ovo sa stranica! Tužit ću i vas i časopis Teen!!!

04.11.2010.

hayley mi je stvarno suuperr

04.11.2010.

ooonnnnaaa jeee ZAAAKKOOONN!!!!

07.11.2010.

Can we pretend that airplanes..in night sky..are like shooting stars..I coud really use a wish right now..wish right now..wish right now :D<3

20.10.2012.

Cura ima bozanstven glas,pun energije. :D ♥

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.080
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!