2

Ovi filmovi nisu nastali po istinitim pričama u potpunosti, ali su ih stvarni događaji inspirirali. Sve su se ove situacije dogodile u stvarnosti, a onda su nekome zapele za uho i odlučili su ih pretvoriti u filmove.


Kada čujemo da je film nastao po istinitoj priči, obično se radi o nekoj drami koja neće biti za svakoga i koja će većini biti dosadna. Ali ovi filmovi nisu takvi. Oni nisu u potpunosti nastali po istinitim pričama, ne prate stvarnost skroz do u detalje, ali su ih priče koje su se stvarno dogodile ljudima inspirirale za radnju. Neke od ovih filmova već sigurno znaš, a drugi će biti idealni da ih pogledaš u nadolazećem vikendu. Ima tu svega, od horora, za koje radije ne bismo znali da su po istinitim događajima, do romantičnih filmova na koje nam zasuze oči, a sada će još više kad znamo da se to nekome dogodilo. O kojima se sve radi, pogledaj u nastavku...

1.Psycho


Foto: Imdb / Screenshot

Ovo je jedan od onih filmova za koje bi nam svima bilo draže da nije nastao po istinitom događaju, ali je. Serijski ubojica iz Wisconsina Ed Gein, bio je inspiracija za glavni lik, Normana Batesa, u filmu Psycho. Scenaristi su njega i njegov karakter htjeli preslikati u glavni lik u filmu, što im je i uspjelo.

filmoviistiniti događajiinspiracijafilmska lista

Komentari

NeoMorph

NeoMorph

04.06.2021.

The Texas chainsaw massacre (1974) je bio inspiriran serijskim ubojicom Edward Gainom.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ed_Gein

Ing_rid

Ing_rid

04.06.2021.

Za psiho nisam znala

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.865
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!