0

Tehnika proučavanja crta lica koja je osmišljena u antičkoj Grčkoj koristi se još i danas, a po njoj, lice jedne celebovke je pokupilo titulu najljepšeg na svijetu. Pogledaj tko je sve ušao u top 10, ali i tko se domogao vrha ljestvice?

Plastični kirurzi se svaki dan na poslu susreću s 'idealnim' izgledom. Oni koji ih posjećuju teže tome da izgledaju što savršenije, a poseban fokus stavlja se često na lice. Smanjivanje nosa, povećanje usana, mijenjanje strukture lice filerima... sve treba biti pravih proporcija kako bi bilo savršeno. Teško je s druge strane reći što je lijepo, a što ne, jer svatko ima drugačije mišljenje na tu temu. Zato se jedan plastični kirurg vratio u prošlost, točnije u antičku Grčku i njihovoj formuli savršenstva. Oni su se koristili 'zlatnim rezom', koji je jednako relevantan danas, kao što je bio i tada.


Njime se u ovom malom istraživanju služio i dr. Julian De Silva koji je proučavao lica celebova kako bi pronašao ono koje je po kriterijima zlatnog reza najsavršenije. A kako izgleda lice koje je po ovome savršeno? Prvo, dužina mu treba biti 0.6  puta veća nego što mu je širina. Drugo, udaljenost između početka kose na čelu (vrha čela) do vrha brade treba se moći podijeliti na tri jednaka dijela – dakle jednaka mora biti udaljenost između vrha čela do očiju, od očiju do ispod nosa i od ispod nosa do vrha brade. Dodatni se bodovi dobivaju ako je širina svakog oka jednaka udaljenosti između očiju.
Uz pomoću kompjuterskog programa, ovaj je doktor analizirao celebove i došao do liste od top 10 najsavršenijih. Evo tko se sve tu našao i koja je celebovka na prvom mjestu.

Foto: Imdb/ Instagram printscreen/ YouTube printscreen/ Giphy

M.T.

10. Cara Delevingne — 89.99% savršena

celebovisavršenasavršeno liceizgledzlatni rez

36.473
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!