1

Problemi sa spavanjem nisu rijetkost ni u srednjoškolaca, studenata, ali i poslovnjaka. Mnogi kažu da im na putu prema spavanju nisu pomogli ni joga, ni meditacija, ni terapija nego određeni zvukovi i glazba.

Zvukovi koji nisu povezani s glazbom poput zvuka glave upaljenog ventilatora mogu nam pomoći zaspati. Osim toga i neke pjesme su idealne za san poput bebinog.

Neki ljudi se godinama pitaju što bi im točno moglo pomoći pri ulasku u san, a odgovor im je pred nosom. Kada bi postojale uspavanke za odrasle ljude tada bi sigurno nešto od ovoga bilo na toj playlisti.

Ako i vi imate problema sa spavanjem vrijeme je da pročitate što trebate slušati kako bi si pomogli:

Okretanje glave ventilatora

Nježno i stalno okretanje glave radijatora može biti vrlo uspavljujuće. Treba se pobrinuti da je glava ventilatora dalje od našeg lica te da ne puše u nas, osim ako je sredina ljeta i vrućina je neizdrživa. Zvuk okretanja ventilatora je taman toliko glasan da nas omete u razmišljanju o posljednjem sms-u kojeg smo poslali simpatiji, ali ne preglasan da ne možemo zaspati.

Opuštajuće melodije na aplikaciji Relax Melodies

Relax Melodies App je aplikacija uz koju postajemo DJ uspavanki. Moguće je eksperimentirati s različitim zvukovima te ih je moguće izdvajati kao zasebne zvukove. U aplikaciji se može podesiti zvuk, vrijeme i playlista. Aplikacija pokriva sve vrste zvukova, ali i glazbe.
Glazba Claudea Debussyja
Debussy je pravi majstor opuštanja sa svojim melodičnim kompozicijama. Njegova djela su delikatna, ali bez previše dodataka koji bi mogli zaokupiti našu pažnju u trenutku kada želimo zaspati. Naša preporuka je kompozicija Clair de Lune.
Positive Magazine

Žena koja vodi ovaj YouTube kanal s podcastima ima najmekši i najhipnotičniji glas. Njezine meditacije traju deset minuta, ali velika je vjerojatnost da ćete zaspati usred meditacije, a to je dobro!
Explosion In The Sky
Velika je vjerojatnost da nas glazba s riječima može držati budnima jer odlutamo i razmišljamo o tome što pjevač pjeva, ali instrumentalna glazba nam zasigurno može pomoći zaspati. Upravo zato je idealna grupa Explosion In The Sky jer njihov instrumental sve ostavlja bez daha, ali i uspava.
Aplikacija The White Noise

Osim glasova i instrumenti mogu ometati. Kada nam se ne da ostaviti upaljeni ventilator cijelu noć, može nam pomoći ova aplikacija. Na njoj si možemo namjestiti zvukove koji nas smiruju i odgovaraju za spavanje, a moguće je postaviti i tajmer te otploviti u carstvo snova.
Sleep Music Delta Waves
Možda će komplicirano objasniti što su delta valovi, ali oni uistinu djeluju i pomažu. Kombinacija zvukova različitih frekvencija će uspavati i one koji misle da se više nikada neće naspavati, a zvukovi mozgu šalju poruku: spavaj!
The Sea and Cake: Four Corners
Možda na prvo slušanje The Sea and Cake djeluju suhoparno, ali oni su bend koji koristi točno one melodije koje šalju neke vrste subliminalnih poruka za spavanje. Njihovoj glazbi fali energije i baš zato čine savršen bend uz kojeg se može lakše zaspati.
spavanjezaspatizvukovi za spavanje

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!