0

S obzirom na to da vam je stalo do zdravlja vašeg tijela sve te okolnosti ponekad zaista mogu biti previše, zato smo prikupili nekoliko razloga zbog kojih bi trebali vježbati - tko zna, možda ga čak i naučite voljeti.

Ovo je četiri razloga zbog kojih bi bilo odlično za vas da ne zanemarujete vježbanje:

Imat ćeš zdrave kosti
Kako starite, vaše kosti postaju krhkije što može dovesti do ozljeda kao što su slomljene kosti i frakture. Međutim, ako ojačate svoje mišiće, možete smanjiti mogućnost za nastanak ozljeda. Najbolji način na koji možete ojačati vaše kosti je s treningom s vlastitim tijelom. Što uključuje hodanje, trčanje, planinarenje, jogu itd.


via GIPHY


Srce će ti biti zdravo
Često ignoriramo ono što ne vidimo. Međutim, kao i tvoje kosti, tvoje srce je isto važno. U stvari, ako se ne brineš za svoje srce, to može dovesti do nekih ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što je srčani udar. Budući da sigurno tako nešto želite izbjeći, predlažemo da isprobate nekoliko kardio i aerobnih vježbi. Obje vrste vježbanja su zabavne i jačaju tvoje srce.

via GIPHY


Vježbanje je pravi mjenjač raspoloženja – i to na bolje
Kada vježbate oslobađaju se endorfini, a kada se to dogodi, osjećate se sretnijima i zdravijima. Ako se osjećate loše u zadnje vrijeme, pokušajte promijeniti svoje raspoloženje uz pomoć nekoliko vježbi. Idite na trčanje, posjetite teretanu ili isprobajte novi workout YouTube video kod kuće. Na kraju ćete biti sretni što ste to učinili.

via GIPHY


Osjetit ćete olakšanje i smanjit ćete razinu stresa
Tjelovježba može učiniti više od toga da budete sretniji, može vas i opustiti. Kada vas stres počne mučiti to može dovesti do većih zdravstvenih problema, a tjelovježba tada može pomoći. Međutim, nemojte čekati da vas stres pritisne nego počnite vježbati prije nego što uopće dođe do osjećaja pritiska od okoline.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Odlučeno je – ove godine defo želiš smršavjeti! Uz ovih 5 pjesama ćeš lakše postići rezultate

10 vježbi uz koje ćeš reći 'pa-pa' masnim naslagama na trbuhu – bez trčanja!

Ne primjećuješ rezultate? 5 najčešćih grešaka pri vježbanju koje moraš prestati raditi

tjelovježbavježbapozitivne strane vježbanjastressrcebolje raspoloženjezdravljetijelosavjeti

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.018
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!