0

Otkrivamo sve o beauty trendu koji je započeo u istočnoj Aziji, odakle se brzo proširio po čitavom svijetu.

Mineralna voda više nije samo osvježavajuće piće, bar tako misle žene iz Japana i Koreje, koje svoje lice peru upravo ovom gaziranom tekućinom. S obzirom na to da su žene iz tih kultura poznate po svojem prekrasnom i vječno mladolikom tenu, svi žele doznati koja je njihova tajna.

Ta tajna se očito ne krije samo u kremama, maskama i tonerima, već i u samoj vodi koja se koristi pri pranju lica. Postoji mnogo razloga zašto mineralna voda može biti čudotvorna u njezi kože, zbog kojih ćete i vi htjeti zamijeniti vodu iz slavine onom iz zelene boce.

1.Mineralna voda ima jednaku pH vrijednost kao i vaša koža
Obična voda iz slavine ima pH vrijednost 7, dok je pH vrijednost mineralne vode 5.5, što je jednako vrijednosti koju ima i vaša koža. To znači da mineralna voda neće iritirati kožu već će ju blago očistiti. S druge strane, obična voda može promijeniti pH vrijednost vaše kože i učiniti ju suhom.

2.Dubinski čisti kožu
Naravno, mjehurići igraju veliku ulogu u čudotvornosti ove tehnike. Gazirana voda će omogućiti bolje čišćenje ulja i nečistoća iz začepljenih pora. Takvo redovito dubinsko čišćenje s vremenom će smanjiti pojavljivanje akni, mitesera i ostalih nepravilnosti na koži.

3.Poboljšava cirkulaciju
CO2 u mineralnoj vodi će omogućiti bolju cirkulaciju i dovod kisika vašoj koži. Zbog toga će vaše lice bolje primati hranjive tvari. Osim toga, koža će poprimiti rumenu svježinu i zdravi sjaj.

Sada kada znate sve načine na koje će mineralna voda pomoći vašoj koži, vrijeme je da saznate kako ispravno koristiti ovu tehniku. Za početak, možete namočiti lice mineralnom vodom ili zaroniti u zdjelu mineralne vode na 10-ak sekundi. Potom nježno umasirajte vaše omiljeno sredstvo za čišćenje u kožu, a zatim ga temeljito isperite mineralnom vodom i posušite tapkanjem ručnika.

Stručnjaci napominju da se ova tehnika ipak ne bi trebala koristiti svakodnevno, jer se koža treba polako privikavati na mjehuriće. Ako vam se ovaj trik svidi, s vremenom ćete shvatiti da može biti dosta skupo iznova kupovati boce i boce mineralne vode koju ćete koristiti samo za pranje lica. No, možete investirati u kućanski aparat koji stvara gazirana pića od obične vode. Takvi se aparati mogu naći online i u specijaliziranim trgovinama, a dugoročno će biti puno isplativiji.

Foto: Shutterstock.com - CandyBox Images/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Užasni savjeti s interneta – beauty hackovi koje nikako ne biste trebali isprobati

Baj baj miteseri! Način čišćenja lica zvan 'gritting' koji miče mitesere s tvog lica u tri koraka

Pet proizvoda za njegu kože i lica na koje zaboravljamo – a trebali bi ih koristiti

kožalicezdravlje kožemineralna vodaumivanje

36.487
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!