0

Misliš da ovako nešto nije moguće? Kreni s vježbanjem, budi redovita, odrađuj sve kako treba i gledaj hoćeš li nakon nekog vremena vidjeti promjenu.

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka koju svi donose iznova i iznova, ali je se nikada ne pridržavaju je -'počet ću vježbati'. Ideš u teretanu nekoliko tjedana ili vježbaš kod kuće, i onda odjednom prestaneš. Ako ti nedostaje motivacije, evo jedne dobre za sve djevojke – ovo su vježbe koje će ti pomoći u tome da ti grudi izgledaju veće i bolje. Fitnes trenerica Elizabeth Bracero je podijelila čak 10 vježbi, koji bi trebala odraditi 3-4 puta tjedno, kako bi došli rezultati. Svaki od dana bi trebala odraditi po 2 ili 3 seta svih ovih vježbi, a svaku vježbu napraviti 12 puta. Sve što ti treba od opreme su utezi od 1.5 i 2 kg (možeš napravit i sama kod kuće npr s bočicama od vode), lopta za vježbanje, stolac i prostirka. S obzirom da je objašnjavanje vježbi nekada nemoguće, za svaku ti prilažemo i video da što bolje shvatiš.

1.Križni 'udarci' s utezima


U svaku ruku uzmi uteg, stavi jednu nogu ispred druge kao da si u koraku i lagano savini koljena. Raširi ruke i savij ih u laktovima, dlanovima prema van i pazi da ti ruke budu u visini s ramenima. Kada zauzmeš pozu, zamahni ispred sebe jednom pa drugom rukom.

2.Još jedna vježba s utezima, ali na lopti


Bilo da imaš loptu za vježbanje ili neku klupicu na koju se možeš leći – iskoristi jedno ili drugo. Legni na loptu i pomakni se nogama prema naprijed sve dok ne ostaneš na njoj ležati samo ramenima i vratom, a noge savij pod kutem od 90 stupnjeva. Uzmi uteg u svaku ruku i te ih savij u laktovima da ti budu u ravnini s prsima, a dlanovi da gledaju prema van. Sada sve što trebaš je dizati ruke iznad sebe, i kada su iznad, okrenuti dlanove prema iza – te ponoviti sve.

3.Sklekovi s tapkanjem ramena


Učini obične sklekove još malo težima. Kada se podigneš od poda, umjesto da se odmah natrag spustiš, ostani na rukama, te prvo jednom rukom dotakni suprotno rame, pa drugom, i tek se onda spusti.
4.Krug s utezima


U svaku ruku uzmi ponovno utege, stani uspravno i pazi da ti dlanovi budu okrenuti prema naprijed. Ruke stavi na jednu i drugu stranu tijela i sve što trebaš raditi je podizati ruke iznad glave, baš isto kao i djevojka na videu.

5.Utezi i lopta


Da bi ti vježbanje bilo zanimljivije, dobro je mijenjati stvari kojima se koristiš pri vježbanju. Za ovu se vježbu ponovno trebaš leći na loptu kao i za raniju vježbu i složiti se u isti položaj. Razlika je što ovog puta nećeš dizati ruke u isto vrijeme prema gore, već jednu ruku, pa drugu.

6.Hodanje u planku


Kada se postaviš u položaj za plankanje, umjesto da samo stojiš, ovdje se trebaš pomicati u lijevu i desnu stranu na rukama i nogama. Podigni s poda desnu ruku i lijevu nogu i pomakni ih za korak u desno. Napravi dva koraka u lijevo, pa dva u desno – i to je jedno ponavljanje. Nakon toga još 'samo' 11 puta ponovi isto i možeš dalje.

7.Leptir


Utezi i lopta su još jednom u kombinaciji. Sjedni na pod tako da ti lopta bude iza donjeg dijela leđa, savij koljena tako da ti stopala budu čvrsto na podu. Ruke lagano savij, raširi i iznad prsiju ih spajaj, da izgleda kao kada leptir radi krilima.

8.Čučanj za gornji dio tijela


Za ovu će ti vježbu trebati samo stolac i ništa više. Sjedni na stolac i zatim se pomakni tijelom do samog ruba, ostani u sjedećem položaju, rukama se drži za rub stolca, a stražnjicom se pomakni još naprijed, dok ne 'sjedneš' na zrak. Izravnaj noge u koljenima i rukama se spuštaj do poda i diži u početni položaj 'sjedenja' na zraku.

9.Plank s ispružanjem ruku


Postavi se u plank položaj, ali još jednom, nećeš samo stajati u njemu, već jednu pa drugu ruku pružaj ispred sebe. Prvo jednu ruku, pa drugu – i to se računa kao jedno ponavljanje.

10.Podizanje ramena


Legni licem prema dolje, ruke ispruži ispred sebe, dlanovima prema dolje. Savijaj ruke u laktovima gurajući ih prema iza i istovremeno se podiži prsima od poda te se vrati u početni položaj.

Dakle, svaku od ovih vježbi ponovi 12 puta i tako 2-3 kruga sa svim vježbama.

Foto: Shutterstock.com -  Lizardflms/ YouTube/ YouTube printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Za sve koji kreću u borbu s kilogramima: Ako želiš smršavjeti – ovih par trikova nije loše znati

Ovih šest mitova vezanih uz vježbanje mogli bi ti ttly otežati postizanje rezultata! Saznaj istinu

Za situacije kada ti smeta onaj centimetar viška - izgledaj mršavije u samo jednom danu uz ove trikove

vježbanjegrudiizgledati većetransformacijatijelo

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!