11

Tinejdžericama sa značajnom razlikom u veličini grudi ili onima s abnormalno velikim grudima trebalo bi ponuditi mogućnost operacije – upozoravaju stručnjaci.

Do tih su zaključaka došli nakon spoznaje da djevojke s asimetričnim grudima u tinejdžerskoj dobi imaju ozbiljnih problema sa samopouzdanjem što često može voditi do poremećaja u prehrani. Osim asimetričnih grudi, abnormalno velike grudi također loše utječu na mentalno zdravlje tinejdžerica.

Istraživanje je provedeno na 59 djevojaka starosti između 12 i 21 godine, a čije su se grudi razlikovale za čak jedan broj. Za većinu njih normalna društvena interakcija bila je pravi izazov i poteškoća te su pokazale probleme u odnosu prema hrani.

'U ovakvim situacijama kirurški zahvat nije jedino rješenje – katkad je razgovor sa stručnom osobom i potpora obitelji dovoljna, ali djevojkama bi na raspolaganju trebala biti i mogućnost operacije' objasnio je doktor Labow koji je proveo studiju.

Što vi kažete na ove rezultate? Mislite li da bi djevojkama s asimetričnim i prevelikim grudima trebala biti omogućena operacija u tinejdžerskoj dobi?

Foto: Shutterstock
Izvor: DailyMail.co.uk
I.N.

GrudiNejednakePrevelike

Komentari

27.11.2014.

12 godina ?!?!?!?!?!?

LittleMissSunshinexDDD

LittleMissSunshinexDDD

27.11.2014.

O Bože,niti odgovaraju velike,ni male...
Sad bi sve što utječe na samopouzdanje trebalo operirati? ._.

27.11.2014.

Da,čemu se čudiš u 12. godini djevojkama počinju rati grudi. Nešto čudno? :)

27.11.2014.

Da i ja sam sa 12 godina imala već grudi. Ovo isto vrijedi i za dečke s "malim". Što će ga sad operirati? A,što je s niskim ljudima i operacijom produljivanja nogu koja je omogućena samo ako imaš zdravstvenih (fizičkih) problema sa visinom? Bilo bi baš bez veze da smo svi isti... Bolje je kad smo različiti-visoki i niski,bijeli i crni,punašni i mršavi,s malim i velikim grudima!

27.11.2014.

Nisam glupa, znam .
Govorim o tome da je tada normalno da devojcicama grudi budu nejednake, i da ne znam zasto bi se neko tim opterecivao.

27.11.2014.

U redu je ako im prevelike grudi smetaju ili su im teške za leđa. Inače ne vidim razloga zašto bi se netko podvrguo operaciji.

27.11.2014.

po meni je bolje ipati manje nego prevelike jer te zene imaju toliko problema s ledima i kicmom jer su im preteske sise hah

27.11.2014.

Hahahahah umirem ahhaha everlark... preteske sise ahahahahahahahahahah.Tacno je to, samo mi smesno zvuci.

27.11.2014.

kakva glupost -.- voli svoje sise kakve god da su pff..

28.11.2014.

Glupost. Velike su lijepše i ne razumijem zašto se se trebalo ić na operaciju? -.-''
A nejednake su normalne u pubertetu.

29.11.2014.

Prvo,teen385 pričate kako sebe trebamo voljeti takve kakve jesmo,a sad pričate da su velike grudi loše?! Je l' stvarno bitno imamo li male ili velike grudi?

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.990
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!