0

U ovim vrućim ljetnim danima potrebno nam je pošteno hlađenje, a osim tuširanja u hlađenju nam može pomoći i hrana!

Ljeto je sigurno tvoje najdraže godišnje doba, a kako i ne bi bilo? Ljetni praznici, odmaranje od škole i svakodnevno druženje s frendovima nešto su što baš svaki tinejdžer voli. Ali, ljeto sa sobom donosi i neke muke, a najčešće su to visoke temperature i nemogućnost da se osvježiš kako treba.

No, i za to postoji rješenje. Naime, određene namirnice mogu te rashladiti na prirodni način, bez tuširanja ili bacanja u more. Pogledaj koje su namirnice idealne za ove ljetne vrućine.

1. Lubenica
Ah, da ukusna i svježa lubenica! Bez sumnje je jedno od najdražih voćnih namirnica, a nije ni čudno. Zahvaljujući posebnoj svježini i velikom udjelu vode, lubenica zaista rashlađuje naš organizam te nam na takav način pomaže u preživljavaju ovih vrućih nesnosnih dana. Lubenicu možeš jesti na različite načine -  svježu ili ju možeš pripremiti u ukusnom i zdravom smoothieju.


2. Slatka dinja
Slatka dinja još je jedno voće koje pomaže u rashlađivanju tijekom visokih temperatura ljeti. Sadrži velike količine kalija i vode zahvaljujući kojima prirodno hidratira naše tijelo i čini nas otpornijima na ljetne vrućine.

3. Kokosovo mlijeko
Kokosovo mlijeko brzo snižava tjelesnu temperaturu i tako nas hladi u ljetnim danima. Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima koje sadrži kokos, ovaj napitak odličan je i za tvoje zdravlje u cjelini.

via GIPHY4. Krastavci
Krastavce ili voliš ili ih ne voliš - između nema. Međutim, možda bi mogla razmisliti o njihovom konzumiranju, posebno u ljetnim mjesecima. Nije slučajnost što su krastavci sastavni dio svake ljetne salate, prirodno rashlađuju naše tijelo i pomažu u podnošenju visokih temperatura.

5. Limun
Hladni napitak od limunovog soka odličan je za prirodno rashlađivanje organizma, a ujedno je i prava voćna bomba bogata vitaminom C. Ako se želiš osvježiti i usput ojačati svoj imunitet, prirodna limunada prava je stvar za tebe. Mljac!

Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

10 fat burning namirnica - hrana koju bi trebalo jesti što češće

Zdrava prehrana – evo kako bi trebali izgledati tvoji obroci ako želiš paziti što jedeš

Znaš li koja je hrana najzdravija? Iznenadit će te odgovor!


hranaljetozdravlje

36.506
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!