0

Iako je ljeto završilo i više nema skidanja u kratke majičice i haljine, sad je pravo vrijeme za krenuti vježbati i raditi na tijelu. Mnogi će upravo sada upisati grupne treninge ili krenuti u teretanu i to je puno bolje nego krenuti panično u 5 mjesecu.

Ako si i ti u prvoj grupi ljudi, trener Ariane Grande Harley Pasternak otkrio je koje greške nikako ne smiješ napraviti kad je vježbanje u pitanju.

1. Radiš prebrzo vježbe
– možda si odlučila da želiš napraviti 50 trbušnjaka, a nisi vježbala mjesecima? Ali kako objašnjava trener, bolje je napraviti 10 kvalitetnih, s punom koncentracijom i stezanjem mišića, nego 50 nikakvih. Također, možda si odlučila prijaviti se na maraton i umjesto da lagano pojačavaš trening ti odmah kreneš trčati velike rute i postaneš vegetarijanka.

Važno je da vježbe izvodiš polagano i pojačavaš postepeno ritam.2. Nemoj si zadati 'nemogući' cilj
– želiš izgubiti 10 kila i koncentrirana si na to? Bolje bi bilo da si zadaš cilj da sutra pojedeš zdravi doručak, ručak i večeru i hodaš barem pola sata. To je realan cilj s kojim će doći rezultati. Nemoj gledati previše naprijed i bolje je postaviti manje ostvarive ciljeve.3. Vježbanje funkcionira samo uz pravu prehranu – ne možeš pojesti vrećicu čipsa i pizzu i cijelu čokoladu i onda se ubijati na treningu. Prikupi zdrave recepte i zavoli zdrav način pripremanja hrane i tvoje će ti tijelo biti zahvalno. Vježbanje mora biti prilagođeno i ne smiješ se 'forsirati' samo zato što si se taj dan prejela.
4. Nemoj imati 'cheat day' – to je onaj dan kad ti je kao dopušteno jesti sve i kad te nije briga za viška kalorija. Trener savjetuje da to pretvoriš u 'cheat meal' – točnije, samo obrok. Pojedi jednom u danu obrok koji voliš i koji možda nije najzdraviji na svijetu, a ostale obroke jedi zdravo. Bolje ćeš se osjećati.Foto: Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Totalno creepy, ali znanstveno dokazano djeluje - 7 čudnih stvari koje te mogu usrećiti

Piješ vodu iz plastične boce? Razlozi zašto to nije dobro

7 razloga zašto je vježbanje u paru bolje - imaš li već svog partnera?


Ariana Grandetrenervježbanje

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!