0

Djevojke se srame brojnih stvari pa se može reći kako iz dana u dan pronalaze nove nesigurnosti na svojem tijelu zbog kojih se osjećaju loše. No, bitno je za naglasiti kako pojedine nesigurnosti imamo apsolutni svi, a pogotovo zato jer se neke od njih pojavljuju i rastu na svakom tijelu – i muškom i ženskom.

Živimo u vremenu gdje se na društvenim mrežama ne prikazuje realna slika života i izgleda, pogotovo od strane influencera. No, trenutno se puno priča o body positivityju, odnosno o tome kako bismo svi trebali prihvaćati različita tijela, bez obzira na to kakva ona bila. Međutim, ipak je u svijetu savršenih fotki na Instagramu teško ostati imun, zato se cure ne bi trebale sramiti nekih stvari na svojem tijelu, a pogotovo ne 5 ovih koje su potpuno normalne, svima i nitko ih ne doživljava kao čudne!

1.Dlačice na trbuhu

Dlačice na trbuhu imamo doslovno svi – to je jedna od onih stvari kojih se nitko ne bi trebao sramiti, baš zato jer su potpuno normalne i normalno je da rastu na takvim, možda i malo čudnim mjestima. No, bez obzira na to koliko te možda iritiraju, prihvati ih jer ih imamo svi.


2.Strije
Strije u današnje vrijeme, kada je jako popularan body positivity, ne bi trebale predstavljati apsolutno nikakav problem na tvojem tijelu jer ih imaju svi ljudi, i oni koji su mršavi i oni koji to nisu. One su potpuno prirodne jer nastaju kod bilo kakvog širenja ili sužavanja kože tako da je normalno da ih ima svako tijelo koje prolazi kroz neke promjene.

via GIPHY


3.Celulit

Celulit je jedna od onih iritantnijih stvari na našem tijelu koja također, kao i strije, nije nužno povezana s kilogramima. Celulit može nastati i zbog premalog unosa tekućine, odnosno vode u naš organizam, tako da kilogrami nisu jedini njegov uzrok. Osim toga, celulit mogu imati i djevojke koje imaju visoke i vitke noge što ga čini potpuno normalnim za svako tijelo. Njega se možeš riješiti ako paziš na dovoljan unos tekućine i na pravilne tjelovježbe za to područje.

4.Dlačice na nožnim prstima
Možda tebi ne izgledaju najljepše, ali su dlačice na nožnim prstima normalne i neizbježne kao i dlačice na trbuhu. Dolaze do izražaja ako si tamnije puti, pa imaš i tamnije dlačice, ali svi mi imamo dlačice na nožnim prstima koje se vide, zato ti one ne bi trebale predstavljati nikakav sram jer nisi jedina koja se bori s tim 'problemom'.


via GIPHY


5.Trbuh

Možda najveći problem kod svih djevojaka je njihov trbuh (ili se samo tako misli da je trbuh najveći problem). Bez obzira na to imaš li potpuno ravan, premršav ili jači trbuh, to ne umanjuje nikakve tvoje vrijednosti u odnosu na druge. Nemoguće je držati apsolutno savršenu liniju i nemoguće je imati uvijek potpuno ravan trbuh, a to potvrđuju i brojni fitness treneri koji također imaju svoje loše dane. Zbog toga moraš prihvatiti sebe takvu kakva jesi i uživati u svojem tijelu, bez obzira na to imaš li šlaufiće ili ne.

Pogledajte još:

Paranoične misli koje sve cure imaju kada dođu oni dani u mjesecu

Zašto cure toliko privlače stariji dečki? Zanimljiviji su nam zbog ovih 7 stvari

Stvari i odjeća koje danas nose cure, a zapravo su ovih 8 originalno bili napravljeni za DEČKE

savjetibody positivitysramstvari kojih se cure srame

36.232
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!