3

SPF je postao neizostavan dio skin care rutina raznih influencerica. Svi su uvjereni da je on neizbježan u bilo kakvoj vrsti krema za lice jer sprječava neželjene posljedice koje mogu nastati. No, dosta ljudi i dalje ne zna je li zaštitni faktor od sunca toooliko bitan i što se sve može dogoditi ako se on ne nosi na svakodnevnoj bazi?

SPF je faktor zaštite od sunca o kojem bruje sve društvene mreže unazad nekoliko mjeseci. Većina nas je do sad znala za SPF jer smo ga koristili na moru prilikom sunčanja kako ne bismo izgorjeli, ali on očito ima puno veću i važniju funkciju tijekom cijele godine, a ne samo dok smo na moru. Taj faktor zaštite je postao 'big deal' na društvenim mrežama, a razlog tome je da se je ozonski omotač oštetio i iscrpio tijekom godina tako da se samim tim sve više povećava utjecaj UV zraka koje dolaze od sunca. Zbog toga ga brojni influenceri uvrštavaju u svakodnevno skin care rutinu jer ga smatraju vrlo bitnim zbog svih mogućih posljedica koje se dogode ako se ne nosi zaštitni faktor.Prva i glavna zadaća koju ima je ta zaštita od UV zraka koje dolaze od sunca – SPF blokira te zrake kako one ne bi mogle doći do naše kože, a neki liječnici preporučaju minimalan faktor zaštite od 30 kako bismo to mogli spriječiti. Također, tim zrakama smo izloženi tijekom cijele godine, pa čak i zimi! Bez obzira ako je vani oblačno vrijeme, dokazano je da se kroz oblake može doprijeti čak 80% zraka do nas, bez obzira na tmurno vrijeme.

@jc.dombrowski

WEAR YOUR SPF #edutok #education #skincare #skincaretips #myskincare #beauty #health #summer #beach follow my ig PLEASE jc.dombrowski

original sound - J.C. Dombrowski


Drugi zadatak SPF-a je da umanjuje rizik raka kože. Upravo te UV zrake su glavni razlozi zbog kojih dolazi do melanoma, odnosno raka kože te je to vjerojatno najgora posljedica za koju postoji mogućnost ako se koža ne zaštiti od sunca. Osim već navedenih, posljedica može biti i prerano starenje kože i dobivanje bora – SPF sprječava prerano starenje kože koje je također izazvano štetnim sunčevim zrakama.
Nošenje SPF-a može utjecati i na ten kože – loš ten nije direktna posljedica nenošenja faktora, ali može uvelike pomoći ako se nosi! On sprječava promjenu boje kože i sprječava nastajanje tamnih mrlja koje mogu nastati od sunčevih zraka, tako da ima veliku ulogu u izjednačavanju i izgledu dobrog tena kože.

@cocokindskincare

Snowing? SPF! Freezing cold? SPF! Rain? SPF! #sunscreen #spf #skincarememes #cocokind #skincare

Lilac - Fthmlss


SPF očito ima veliku ulogu u njezi naše kože, tako da vjerojatno nije bezveze 'razvikan' po društvenim mrežama. Naknadno oštećenje ozonskog omotača je pokrenulo big deal u vezi s zaštitnim faktorom od sunca te bi se on trebao koristiti na dnevnoj bazi kako ne bi došlo do onih najgorih posljedica poput raka kože. Neki ga preporučaju kao primer prije nanošenja šminke te da ga u potpunosti može zamijeniti jer šminka i dalje lijepo sjedne na lice što je definitivno pozitivna stvar!

Pogledajte još:

Kako dobiti preplanuli izgled bez sunčanja? Make up trikovi za savršeni brončani ten

Kaos nakon sunčanja – kako spriječite ljuštenje kože?

Stižu topli dani – neka ti je krema za sunčanje uvijek pri ruci

spfsunčanjekrema za sunčanje

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!