0

Greške u skin care rutini su česte, ali na neke bismo ipak trebali bolje pripaziti. Najviše grešaka možda radimo zimi kada zaboravimo koliko je vani suh i težak zimski zrak koji nikako nije pogodan za dobru kožu. Pogotovo ne za one koji imaju prirodno suhu kožu na tijelu.

Zimi naša koža zahtjeva puno veću pažnju i našu prisutnost kako bismo ju pravilno zaštitili tijekom hladnih dana. Radi se o riskantnom razdoblju za našu kožu jer trebamo zaista paziti na sve dijelove tijela - lice, ruke, usne, piše Style Caster.Često zaboravimo na ostatak tijela, pa pazimo eventualno samo na lice, dok su i ruke u opasnosti od suhoće i krvavih rana koje mogu bit izazvane hladnim i suhim zrakom. Zato nemoj raditi ove greške i održi kožu zdravom!

1.Nedovoljna hidratacija
Hidratacija je bitna u svako doba godine. Nebitno radi li se o ljeti, zimi, proljeću ili jeseni. Zimi je ta hidratacija još važnija zbog jako suhog i hladnog zraka vani, zato je krema za lice nezaobilazna u ovom razdoblju.

2.Nenošenje SPF-a
SPF je često spominje u zadnje vrijeme, tako da se često spominje i njegova važnost koja je zaista bitna. Zimi često zaboravimo na SPF je nema sunca, ali sunce je dovoljno snažno i zimi i to toliko da može ostaviti posljedice na koži makar ono bilo iza oblaka.

via GIPHY


3.Vrući tuš
Nema bolje stvari nego jedan vrući tuš dok je vani hladno, ali to je jedna od najvećih grešaka koju možemo napraviti. Na taj način dodatno isušujemo kožu te možemo izazvati iritacije koje svakako nisu poželjne.

via GIPHY


4.Nenošenje labela i kreme za ruke

Labelo ili balzam za usne je bitan zimi koliko i ljeti. Ljeti usnice štitimo od sunca, a zimi ih trebamo najviše štititi od hladnog i suhog zraka. Na ruke također često zaboravimo zimi pa ne nanosimo ni kremu za ruke. Ukoliko ne želiš imati suhe i ispucane usnice (što često može rezultirati i krvavim ranicama) obavezno koristi balzam za usne i kremu za hidrataciju ruku!


via GIPHY


5.Korištenje tonera s alkoholom
Toneri s alkoholom zimi nisu dobri jer dodatno isušuju već suhu kožu zbog hladnog i oštrog zraka. Toneri to rade na način da uz pomoć alkohola uklanjaju prirodne hidratantne lipide i proteine kože pa ih zimi ipak izbjegnite.

Pogledajte još:

Što kad iskoči prištić? Tri ključna koraka do čišće kože ako si već isprobala doslovno sve što postoji

Krema protiv crvenila koja je postala hit – jer uz nju ti čak ni ne treba puder koliko je koža wow

Sedam mogućih razloga zašto ti je koža suha tijekom ljeta – i kako riješiti svaki od tih problema

kožaskin caregreške zimihladnoćaoštećenje

36.498
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!