3

Nekako je još uvijek samozadovoljavanje tabu tema kada se radi o curama. Normalno je da dečki to rade, ali kada su u pitanju cure... to je onda već druga priča. Ispada da je to nešto čudno, neobično i nešto čega se trebaš sramiti i ne raditi.

Međutim, ovo ne bi trebala biti tabu tema nego još jedna normalna tema o kojoj možeš razgovarati i informirati se. Ne treba te biti sram niti se trebaš osjećati kao da si čudak ako ovo radiš. Dapače, realnost je sasvim suprotna. Masturbacija ima nekoliko dobrobiti za tebe i tvoje tijelo. Osim one očite, postoji čak 5 zdravstvenih koristi za cure koje ovo rade.

1.Manje stresa
Svaki način koji će nam smanjiti količinu stresa u životu je dobrodošao, a eksperti tvrde da je i ovo jedan. Svi imaju nešto što ih stresira, bilo da je to faks, korona, ljubavni problemi... nebitno o čemu se radi, lijeka za stres nema, ali postoje stvari koje se preporučuju da radiš kada želiš smanjiti količinu stresa u životu. Masturbacije je jedna od njih. Ovako se otpuštaju male molekule oksitocina, dopamina i endorfina, koji svi utječu na podizanje raspoloženja. Opuštaju ti se mišići, kao i brige u mozgu. Možda nije dugoročni lijek, ali pomaže sa svakim problemom.

2.Popravlja imunološki sustav
Iako sada već zvuči kao da malo izmišljamo, ali doktori i njihova istraživanja su stvarno dokazali da masturbacija popravlja funkcioniranje imunološkog sustava u tijelu. Po njihovim nalazima, orgazam može ojačati imunoglobuline, protutijela koja ti trebaju kako bi ti se ojačao i cijeli imunološki sustav koji te brani od bakterija i virusa.

3.Ojačava ti mišiće zdjelice
Ako misliš da ovi mišići nisu bitni i da ti ničem ne služe, varaš se. Bolji mišići tamo dolje, znače i bolji seks.

4.Ublažava bol
Postoje bolesti i zdravstvena stanja koja se pogoršavaju kada je osoba više pod stresom. To može biti primjerice da te više boli glava kada si pod stresom ili ti se pojavljuju iritacije na koži. Kada je riječ o takvim bolovima, logično je da će biti manji ili da će u potpunosti nestati ako smanjiš stres, a kako je već ranije spomenuto, masturbacija u tome pomaže. Tako se u jednu ruku može reći i da stvarno ublažava bolove. Doktori tvrde da su orgazmi prirodni ublaživači bolova.

5.Bolje ćeš spavati
I za kraj, još jedan problem koji možeš riješiti na ovaj način je nesanica ili loš san. Nemogućnost spavanja ili nemirno spavanje od kojeg se više umoriš nego naspavaš su još neke od posljedica stresa koje možeš popraviti. Pogotovo ako imaš problema s nesanicom, ovo je lijek. Utječe na taj način zbog umirujućeg efekta koji imaju endorfin i oksitocin koji se povećavaju u tvom organizmu kada se samozadovoljavaš.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - NAS CREATIVES

M.T.

Pogledajte još:

Korisni savjeti: Njen video kako obrijati intimno područje pogledalo je u par dana preko 7 milijuna ljudi

Najbolje 3 poze za spavanje kada te muče grčevi zbog menge ili te samo jako boli trbuh

OMG! 11 totalno čudnih i bizarnih stvari koje se događaju curama s tijelom kada imaju mengu

zdravljetijelosamozadovoljavanjemasturbacijakoristi

Komentari

FieldsOfGold_

FieldsOfGold_

03.11.2020.

Portal vam je dotakao dno.

03.11.2020.

Bas tako
Odvratnu postajete

MandaFlasarka

MandaFlasarka

03.11.2020.

Yep.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!