0

Ako se ikada brinete u vezi toga da dopustite svojim krznenim prijateljima da dijele vaš krevet s vama – nemojte!

Postoji iznenađujuće velik broj zdravstvenih prednosti povezanih s dijeljenjem vašeg kreveta s omiljenim štencem. Zanimljivo je da je jedno istraživanje otkrilo da žene imaju posebnu korist od toga da omiljenom četveronošcu dozvoli da dođe na krevet. Bright Side je prikupio neke iznenađujuće prednosti koje dobivate od spavanja s vašim psima!

via GIPHY


1. Psi smanjuju stres i tjeskobu

Psi su već poznati kao terapijski kućni ljubimci. Zbog toga vam mogu pružiti utjehu dok ste u krevetu. Jednostavno maženje vašeg psa oslobađa smirujuće kemikalije, čak i kada ste pod stresom.

2. Psi pružaju zaštitu
Psi vas mogu upozoriti na probleme, krenuti na napadača ili vam jednostavno praviti društvo. To znanje vas može utješiti, čak i dok spavate, jer znate da ste zaštićeni i onda kad ste najranjiviji. To vam može pomoći da se opustite i bolje spavate.

3. Psi vas griju
Psi već dolaze sa svojim krznenim kaputima, stoga znate da su oni vaš ultimativni medvjedić. Ako živite u područjima s hladnijim temperaturama i pokrivač ili osobni grijač vam nisu dovoljno, pas će vjerojatno biti vaš najbolji prijatelj i grijač u jednom.

via GIPHY


4. Psi vam pomažu da brže utonete u san
Psi mogu izliječiti opći napad nesanice i, za razliku od ovaca, ne morate ih ni prebrojati! Prema istraživanju, dok psi pomažu smanjiti stres, oni vam mogu pomoći da brže zaspite i opustite svoj mozak. Prema jednom istraživanju, posebno ženama njihovi psi pomažu kod poremećenog sna.

5. Psi pomažu kemiji u mozgu
Psi su doista napravljeni da budu čovjekov najbolji prijatelj. Dodirivanje pasa oslobađa oksitocin, kemikaliju s višestrukim koristima za mozak - povećanje osjećaja opuštenosti, povjerenja i psihološke stabilnosti. Psi pomažu i vašem mozgu i vašem mentalnom zdravlju.

via GIPHY


6. Psi mogu pomoći kod depresije
Psi su već tu za vas kad ih trebamo, pa su oni savršen prijatelj koji vas može razveseliti. Kemijski govoreći, oksitocin može povećati osjećaj sreće i umanjiti depresiju.

7. To je dobro za pse
Psi žele tvoju ljubav. Žele osjetiti da ih cijenite i da su zaštićeni. Kad im je dopušteno da ostanu s vama dok spavaju, to ih razveseli isto kao i vas, ako ne i više.

8. Psi su stvarno najbolji cimeri!

via GIPHY


U nastavku ispuni anonimnu anketu...
Foto: Freepik/ Giphy/ Playbuzz

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Nije pas Harryja Pottera, ali sve zna – nećete vjerovati što sve radi na izrečene čarolije iz Hogwartsa [VIDEO]

Psi su sve – šest razloga zašto bi svaki slobodni trenutak trebala provoditi sa svojom njuškicom

Najpopularniji kućni ljubimci na Instagramu – oni imaju više followera od vas i nas (zajedno)!

paspsidobrobitpas u krevetuspavanje sa psomzdravljezaštitagrijanjestressavjeti

36.183
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!