2

Današnji beauty svijet se definitivno razlikuje od onog prije nekoliko godina. Masovno se pazi na kreme za njemu lice, njezine sastave i učinkovitosti, ali se koriste i razni drugi preparati i uređaji kako bismo našu kožu i beauty rutinu doveli do savršenstva. No, nekada se znamo iznenaditi, ali i razočarati jer pojedini proizvodi nisu učinkoviti onoliko koliko smo mislili da će biti.

Neučinkovitost beauty proizvoda i alata koje koristimo zna biti vrlo razočaravajuća. Nekada zaista jesu krivi sami ti proizvodi, njihovi sastavi i proizvođači, ali nekada smo krivi mi sami! Pogrešno korištenje proizvoda u našoj beauty rutini može napraviti potpuni konta efekt u odnosu na ono što smo time htjeli postići. Provjeri najčešće greške koje radimo prilikom korištenja beauty proizvoda i svakako ih prestani raditi kako bi dobila onakav željeni efekt kakvom se nadaš.

1.Nedovoljna količina kreme za sunčanje

Mislim da već sada svi znamo koliko i zašto je bitan SPF u kremama za sunčanje – sunčeve zrake su ljeti definitivno najgori neprijatelj, a naša najveća greška je da nanosimo premalo kreme sa SPF-om kako bi se zaštitili od tog neprijatelja!

2.Nanosimo ulje na suhu kožu
Jedna od najvećih grešaka je definitivno nanošenje ulja na suhu kožu – tako ulje ostaje masno i ljepljivo te se ne može upiti u nekom kratkom vremenu. No, kako biste izbjegli ovu grešku, ulje je potrebno nanijeti na mokro tijelo jer tada ulje bolje prodire u gornji sloj kože, a samim tim se i brže upija.3.Dezodorans koristimo u bilo koje doba dana

Najveća greška kod nanošenja dezodoransa, bio on u stiku ili u spreju, je to što ga nanosimo u bilo koje doba dana i nakon toga se svejedno znojimo. Dezodorans je najbolje nanijeti navečer prije nego što legnemo u krevet jer su tada antiperspiranti najučinkovitiji jer dolaze u dodir sa suhom, čistom kožom. Kada nam je koža mokra i znojna, puno je manji učinak dezodoransa.4.Prebrzo nanosimo proizvode za njegu kože
Često nakon što operemo lice pjenom ili gelom, odmah nakon toga stavljamo proizvode za njegu kože, no to je ipak pogrešno. Nakon čišćenja lica i nanošenja tonika na lice, potrebno ga je ostaviti nekih pet minuta kako bi se svi dijelovi lica mogli pravilno posušiti i tek onda možemo nastaviti s proizvodima za njegu kože.

5.Koristimo iste maske za lice više puta

Maske za lice u maramici su postale ekstra popularne, ali su isto toliko i učinkovite! No, česta greška i zabluda koju radimo je da isto masku u maramici koristimo više puta jer je ona još uvijek vlažna i sadrži još dosta hranjivog seruma. No, to bismo ipak trebali izbjeći zbog svih nečistoća i bakterija koje je maska upila prilikom prvog nošenja koje ćemo ponovo staviti na lice drugom upotrebom.6.Prejako trljamo lice četkama za lice
Pretjeranim trljanjem lica četkama za lice možemo postići kontra efekt. Te četke su zaista korisne za čišćenje i masiranje lica jer uklanjaju prljavštinu i mrtve stanice kože, ali je potrebno te četke koristiti na pravilan način da bismo postigli željeni efekt – s njima lagano dodirujemo lice jer prekomjerni pritisak šteti koži.

7.Koristimo vlažne maramice za brisanje šminke
Vlažne maramice za lice su biiiiig no! Maramice svakodnevnom upotrebom mogu naštetiti koži jer su natopljene raznim konzervansima pa zbog toga imaju i duži rok trajanja – u svakom slučaju, više štete nego koristi za vašu kožu tako da ih koristite samo u slučaju ako nemate ništa drugo pri ruci.

Pogledajte još:

Mitovi u koje nas želi uvjeriti beauty industrija – ovih 7 stvari uopće nisu istina!

Mali beauty trikovi koje svaka cura treba znati – kako staviti savršeno tuš ili imati mirisnu kosu

Krema protiv crvenila koja je postala hit – jer uz nju ti čak ni ne treba puder koliko je koža wow

beautybeauty rutinagreške

36.232
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!