0

Gdje ti se najčešće javljaju prištići - na čelu, obrazima ili možda na bradi? Jeste li znali da mjesta na kojima se javljaju mnogo govore o vašem zdravlju?

Prištići na čelu
Ako si jedan od onih koji muku muče s prištićima na čelu, izgleda da su tvoji problemi sa zdravljem povezani s dehidracijom i lošom higijenom. Naime, područje čela je dosta osjetljivo i podložno na vanjske utjecaje, ali i ovisno o hidrataciji. Ako ne piješ dovoljno vode, koristiš prejaku šminku ili ne pereš lice na pravilan način, moguće je da se na čelu počnu pojavljivati prištići. Srećom, pa se tih prištića lako riješiti.

Prištići na bradi
Ako imaš problema s prištićima na bradi, glavni krivac za to su tvoji hormoni. Naime, hormonalni poremećaji najviše se očituju upravo na području brade. Prištiće na bradi najčešće imaju tinejdžeri jer onda kod njih dolazi do najvažnijih promjena. Između ostaloga, prištići na bradi mogu se javiti i prije ili za vrijeme menstruacije.


via GIPHY


Prištići na obrazima
Svi oni koji imaju prištiće na obrazima mogli bi imati probleme s plućima. Naime, prištići na tom dijelu lica najčešće nastajau kao rezultat alergija, astme ili onečišćenja u zraku.

via GIPHY


Prištići na području oko usana
Prištići oko usana mogu biti jako neugodni i bolni, i to zato jer je to područje lica često najosjetljivije. Razlog za povu ovih prišića isto je povezan s hormonima i lošom prehranom. Da bi se riješio prištića na području oko usana, trebaš jesti dovoljno hrane bogate vlaknima i unositi dovoljno vode u organizam.

via GIPHY


Prištići uz rub kose
Prištići na ovim dijelovima lica najčešće nastaju zbog nečiste kose i nekvalitetnih proizvoda za kosu kao što su loši šamponi, lakovi ili pjene za kosu. Da bi spriječio pojavu prištića uz rub kose, pokušaj izbjegavati nanošenje bilo kakvih proizvoda za kosu na sam korije kose ili dio uz lice, a kosu obavezno peri redovito.


via GIPHY


Prištići na vratu
Ako se kod tebe iznenada pojave prištići na vratu, moglo bi biti da imaš probleme sa štitnjačom. Naime, vrat nije normalno mjesto za nastanak prištića i zato je potrebno reagirati na vrijeme.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Say what? Ovo su stvari koje sigurno nisi znala o prištićima

Stalno tiskaš prištiće? Evo zašto bi trebala odmah prestati s tom odvratnom navikom!

OMG Otkriveno je što se sve nalazi u prištiću – možda je bolje da ni ne znate!

prištićiljepotazdravlje

36.484
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!