0

Znamo da vježbanje nije baš najzabavnije i skupo je – ali postoji nekoliko načina vježbanja koji su nam lako dostupni. Čak i stepenice možeš pretvoriti u svoju privatnu teretanu, ako daš svojoj mašti na volji ili ako pročitaš ovaj članak.

Pritom možeš koristiti vanjske stepenice bilo gdje i bilo koje, ali naša je preporuka da se držiš hlada.

Prije vježbanja svakako se zagrij – neka ti se povise otkucaji srca na 'radnu atmosferu' i mišići zagriju prije jakog opterećenja – prvo malo hodaj po stepenicama gore-dolje nekoliko minuta.Zatim kreni trčati brže i drži šake stisnutima i savinute u laktovima. Između sprinteva po stubama napravi kratku pauzu za vodu i nakon toga – plank/zadržaj/izdržaj. Drži poziciju na stepenicama barem 30 sekundi (neka ti cilj bude jedna minuta). Napravi malu pauzu pa napravi još dvije serije planka.

via GIPHY


Nakon te prve serije, kreni u drugu – nastavi trčati po stepenicama maksimalno brzo. Napravi barem 10 krugova po stepenicama i opet se zaustavi na dnu. Sada se spusti u poziciju za sklek i napravi 10-15 sklekova i to u tri serije. Između serija slobodno popiješ malo vode...

via GIPHY


Za kraj trči još pet minuta po ravnome terenu, laganim tempom, samo da se ispušeš prije odlaska pod zasluženi tuš. I bravo, čestitamo ti na uspjehu unaprijed (očekuj ga nakon mjesec dana od početka redovitog vježbanja tri puta tjedno).

via GIPHY


Foto: Pinterest/Giphy/Unsplash

M.Z.


Pročitajte još:

Do super linije u samo nekoliko minuta na dan - vježba koju možeš raditi bilo gdje

Nema više izgovora - evo kako možeš jednostavno vježbati kod kuće i biti fit!

Preludi i besplatni načini kako smršavjeti bez teretane ili dijete

sklekplankvježbanjestepenicestubemršavljenjeforma

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.474
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!