0

Dlake su na ženskom tijelu već neko vrijeme tabu tema, ali svakim danom društvo napreduje, pa je tako prošlih godina sve aktualniji trend ne-brijanja/depiliranja. Ali ako ti ipak voliš  imati glatke noge, vjerojatno te jedna stvar muči: brijanje ili depiliranje?

Donosimo ti mane i prednosti jednog i drugog!


via GIPHY


Brijanje


Pozitivne strane:
Volimo brijanje zato što je ovo jedino zaista bezbolno uklanjanje dlačica. Također, najbrže je. Kad zagusti, uzmeš svoju britvicu i za par minuta si gotova. Nema problema s uraslim dlačicama, a i realno, najjeftinije je. Ako koristiš jednokratne britvice (koje sigurno ne koristiš samo jednom), mjesečno trošiš do max 40 kn, a i to smo puno rekli. Ako pak koristiš one britvice koje traju duže vremena, kupiš si jednom ili dva put godišnje paket s britvicama koji dođe oko 70 kn.


via GIPHY


Negativne strane:
Kada se ideš brijati moraš biti stoposto u tome jer i najmanja greška može dovesti do toga da se porežeš, a to nije nimalo ugodno. Od peckanja pa do krvarenja, nikako nije nešto što ti treba pred izlazak! No, sve je to i donekle zanemarivo, ali najgora stvar kod brijanja je to što se moraš skoro svakodnevno brijati. Za razliku od depilacije, kod brijanja samo skratiš dlaku, pa zbog oštrijeg vrha izgledaju tamnije i gušće. Svakako nije dugotrajno rješenje!


via GIPHY


Depiliranje
Pozitivne strane:


Za razliku od brijanja, kada se depiliraš, to traje barem 2 tjedna. Ovisno o tome koliko se dugo depiliraš i koliko su ti dlačice i inače guste, s depilacijom si na miru i do 3-4 tjedana! Osim što se moraš rjeđe brinuti o svojim dlačicama, s vremenom te i sam proces depilacije manje boli, a i dlačice ti sve rjeđe rastu! Super je i što kada si kupiš epilator, koji u prosjeku dođe oko 300-400 kn, onda si na miru za stalno!


via GIPHY


Negativne strane:
Koliko se god mi tješile, depilacija boli. I kada se depiliraš s epilatorom, i kada se čupaš s raznim trakama. Kažu da se s vremenom navikneš, ali i to ovisi od osobe do osobe. Svakako treba probati, pa vidiš možeš li podnijeti tu bol. Još jedna loša stvar kod depilacije su urasle dlačice. Što se dulje depiliraš to su one rjeđe, ali su i dalje neizbježne. Skroz neugodna stvar!


via GIPHY
Foto: Shutterstock/Giphy


A.Š.

Pročitaj još:

Vrijeme je da naučiš i ove trikove – 6 pravila za depiliranje britvicom

Depilacija i stvari koje trebate znati

Stručnjaci složni: ovo je pravo vrijeme za brijanje nogubrijanjedepiliranjedepilacija

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!