0

Iako ne možete u svemu biti sinkronizirane, u vježbanju možete. Možete se dogovarati za zajedničko trčanje, rolanje, bicikliranje, neke grupne treninge ili sportove koje najviše volite.I to će uvijek biti uspješnije, ako je suditi po praksi, a mi ju smatramo relevantnom. Čak i ako ste samo virtualni frendovi, slijedit ćete njihove navike vježbanja, dokazuju istraživanja.

Rezultati istraživanja objavljenog u Nature Communications sugeriraju da vas prijatelji koji treniraju žešće mogu motivirati da i vi počnete raditi isto. Pokazalo se i da ćete u prosjeku tri minute duže trenirati ukoliko trenirate u paru i da nećete odustati ako se vrijeme pokvari. Svi se ionako najčešće izvačimo na mogućnost kiše, jak vjetar, preniske temperature, jelda?

via GIPHYIstraživanje je detektiralo i jednu rodnu razliku – na motivaciju muškog dijela uzorka utjecale su navike muškaraca i žena, dok je na motivaciju ženskog dijela uzorka utjecao samo ženski dio populacije. To je društveni fenomen, ali valjda smo takve jer se uspoređujemo samo s onima koji 'ne smiju' biti bolji od nas. Dečki si nikad neće dozvoliti da ih porazi drugi dečko ili cura, a cure ne žele da ih 'ugrožava' druga cura.

A ako sve to prolazite zajedno, bit će vam jednostavnije. Poticat ćete se na redovitost i napredak, a i družit ćete se zdravije. Kad dođe ljeto i 'uskočite' u kratke hlačice, bit ćete BFF i to one s kojih frajeri ne skidaju oči.

via GIPHY

Foto: Instagram/Getty/Shutterstock

M.Z.


Pročitajte još:

Vrijeme je za vježbanje: 'Ja ne izgledam ni malo graciozno u teretani i ne želim da me netko vidi takvu'

Zdrave navike koje bi svaka cura trebala usvojiti do 18. rođendana

Blago onima koji mrze tjelesni i znojenje - škole polako uvode e-sport


vježbanjetrčanjeu dvojeu paruBFFpoticajsavjeti

Budi u pokretu uz Reebok Print Smooth!

Vježbanje i održavanje forme lakše je uz najnoviji model Reebok Print Smooth tenisica za trčanje!

Više od 120 fitness, pilates i aerobic instruktora u Hrvatskoj isprobalo je ove tenisice i dalo im ocjenu 4,50. Udobnosti daju ocjenu 4,85, a kvaliteti je dodijeljena prosječna ocjena 4,40. Fleksibilnost tenisice zaslužila je fantastičnu ocjenu 4,58, a preporučuje ih čak 93% ispitanika.

36.473
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!