1

Podočnjaci su možda najiritantniji problem s kojim se moramo suočiti na našem tijelu. Svaki dan ih trebamo skrivati ispod hrpe korektora i pudera kako bi bili manje vidljivi, ali oni i dalje ostaju napuhnuti što ne izgleda nikako lijepo… Na njihovo nastajanje utječu razni faktori kojih nismo ni svjesni.

Svi smo barem jednom imali užasne, plave i tamne podočnjake, a oni kojima su se povukli su sretnici. Oni se mogu pojaviti u roku jedne noći, ali ne mogu samo tako otići. Njih je potrebno jedno vrijeme njegovati kako bi se povukli ili kako bi se barem smanjila njihova natečenost, a na njihovu pojavu utječu razni razlozi. Kako ih ne bi morali dugotrajno njegovati, provjerite koje točno navike utječu na njihovu pojavu.

1.Izbjegavanje kreme za sunčanje
S obzirom na to da je koža u području ispod očiju najtanja, ovdje je možda najbitnije nanijeti kremu za sunčanje, a ne ju izbjegavati. Upravo zbog toga je taj dio skloniji oštećenju od sunca pa je potrebno to izbjeći nanošenjem kreme za sunčanje.

via GIPHY2.Konzumiranje previše soli ili kofeina

Oni koji vole slanu hranu ili vole biti puno kave imaju sigurno problema s podočnjacima i plavom bojom ispod očiju. Sol i kofein su dvije možda najgore namirnice koje uzrokuju podočnjake jer one uzrokuju da tijelo zadrži vodu, pa se zbog toga koža ispod očiju napuhne i izgleda tamnije.

3.Trljanje očiju
Kao što je već spomenuto, koža ispod očiju je jako tanka zbog čega su kapilare na tom mjestu puno osjetljivije. Trljanje očiju može dovesti do pucanja tih istih kapilara zbog čega se pojavljuje plava ili ljubičasta boja.

via GIPHY4.Pušenje
Pušenje također generalno utječe na kožu, pa tako i na tanku kožu podočnjaka. Nikotin djeluje tako da sužava krvne žile tako da se i zbog toga pojavljuje plava boja na tom području.

5.Dugotrajno gledanje u ekran

Opće je poznato kako dugotrajno gledanje u bilo kakav ekran nije dobro, a ono i značajno utječe na podočnjake koji se upravo zbog toga povećavaju. Zbog toga bi bilo preporučljivo uzimati pauze tijekom rada na računalu ili mobitelu i izbjegavati prekomjerno gledanje u ekran navečer.  

Pogledajte još:

Tražiš li rješenje za jednadžbu zvanu „akne“?

Labelo izaziva ovisnost? Mitovi o ljepoti koji su ipak istiniti - ovih 7 morate isprobati i uvjerite se sami

5 stvari koje moraš znati o njezi kože ako imaš prištiće ili nastale mrlje

zdravljepodočnjaciloše navikepušenje

36.193
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!